Overslaan en naar de inhoud gaan

Auteursrechtwaakond beticht van misleiding

Auteursrechtenorganisatie Brein wordt ervan beticht ondernemers verkeerd voor te lichten over de regels tegen het illegaal kopiëren van…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De stichting suggereert dat het kopiëren van computersoftware altijd verboden is en dat klopt niet, stellen woensdag de schrijvers van een open brief. Het schrijven is onder andere ondertekend door de Consumentenbond en ontwikkelaars van open source software. De stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (Brein) gaf eerder deze maand een brochure uit over piraterij op de werkplek. Deze folder meldt: “Van een computerspel of andere software mag geen kopie worden gemaakt. Ook niet voor eigen gebruik.”?

related partner content for mobile comes here

Volgens de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF) is die stelling te algemeen en niet correct, omdat veel computerprogramma's worden gedistribueerd met een licentie die gebruikers het recht geeft om ongelimiteerd kopieën te maken, voor eigen gebruik of distributie. Volgens BoF doorkruist Brein de rechtmatige belangen van bedrijven en personen die software ontwikkelen om die vrij te (laten) verspreiden. De ondertekenaars verzoeken de stichting om de beweringen aan te passen.

In een reactie tegenover ANP erkent Brein dat het maken van een kopie van auteursrechtelijk beschermde software is verboden tenzij de maker het toestaat. De stichting is desondanks niet van plan de gewraakte passages te nuanceren. Directeur T. Kuik in een toelichting. " We geven voorlichting namens de aangesloten bedrijven die rechten bezitten op hun muziek, film en software." (ANP)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in