De Sushi Teleporteer Machine en andere SXSW innovaties met humor

Over de NASA ‘space poop challenge’ en een rugzak met propellers.

Elon Musk en Steven Spielberg kwamen langs op het hoofdpodium, maar de leukste vernieuwing vind je toch aan de randen van het festival. In de kleine zaaltjes met sprekers over onverwachte onderwerpen. En ja, in het straatje van de Japanners.

NASA poop challenge
Terwijl Elon Musk een sportwagen de ruimte in schiet, lukte het 's werelds grootste ruimtevaartorganisatie NASA niet om zijn astronauten fatsoenlijk hun behoefte te laten doen. Dan heb je mensen op de maan gezet en duizenden knappe koppen in huis, maar een simpel onderbroekje ontwerpen lukt ze niet. Dus zette NASA een online competitie op met $30.000 aan prijzengeld om het publiek een oplossing te laten bedenken.

Het internet ging los en NASA had binnen no time een oplossing en bovendien een schat aan nieuwe ideeën voor volgende innovaties. Van onderbroeken met ingebouwd toiletpapier tot en met broekspijpen met afvoerslangen. De volgende competitie staat alweer klaar, dus sla je slag op www.nasa.gov/solve


Dronekunst
Je hebt vast de Dolce & Gabbana drones op de catwalk gezien. Nu drones en quadcopters steeds beter worden, ontstaan er ook samenwerkingen tussen kunstenaars en techneuten. Op SXSW sprak Léa Pereyre, ’s werelds eerste “drone costume designer”. die werd Ingehuurd door Cirque du Soleil met als opdracht om drones 'een minder militair' aanzien te maken. Ze werkte samen met programmeurs en bouwers en gebruikte de beweging van de lucht om de choreografie van drones nog poetischer en organischer te maken.




Sushi Teleporteer Machine
En dan zijn er altijd nog de gekke Aziaten. Zo staat op SXSW de eerste Sushi Teleporteer Machine. Terwijl een chef in Japan de sushi bereidde, maakte een robotarm in Austin deze identiek na. Stukje voor stukje. Een bordje “niet eetbaar” hield me tegen om er met mijn vingers aan te zitten.

Ook de Lunavity backpack mag er zijn. Een rugzak met propellers boven je hoofd zodat je nog hoger kunt springen. Volgens de makers handig bij het basketballen en leuk voor op het zebrapad.
 



'Waarom?', vraag je je misschien af. Omdat dit soort innovaties techniek menselijk maken en luchtig houden. Bovendien krijgen deze uitvinders door te experimenteren een enorm podium. En met dat podium kunnen ze weer nieuwe dingen maken voor een groter publiek.  Zeg maar, van een peperdure sportwagen de ruimte inschieten naar een elektrische auto voor iedereen.   
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie