Peerby zet in op nieuw verdienmodel met Peerby Go

Spullen huren van je buren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Leenplatform Peerby start met een nieuwe dienst, Peerby GO, waarbij buren bij elkaar spullen kunnen huren. Na het delen van appartementen (Airbnb) en het succes van verschillende autodeel-platformen is spullen delen de volgende stap in de deeleconomie, aldus Peerby. Met Peerby Go wil Peerby spullen delen voor een groter publiek toegankelijk maken. Amsterdam is de eerste stad waar de dienst wordt gelanceerd.

Peerby verwacht veel van dit verdienmodel. De eerder gelanceerde service Peerby Garantie, een zogenaamde ‘leenschadeverzekering’, is hier onderdeel van. Daan Weddepohl (foto), oprichter van Peerby: “Lenen is ontzettend leuk, maar het is niet de beste oplossing als je regelmatig iets nodig hebt. Gemak en wederkerigheid zijn bepalende factoren om dagelijks gebruik mogelijk te maken, blijkt uit gesprekken met onze leden. Spullen lenen voelt voor veel mensen als een bijzondere gunst, daar doe je af en toe een beroep op. Huren kun je elke dag doen, net als naar de bakker gaan. Wij willen met Peerby GO een serieus alternatief bieden voor kopen. Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste (web)winkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het jou uitkomt.’

In tegenstelling tot lenen, kies je als huurder waar en wanneer je het product nodig hebt. Het voorwerp wordt op het door jou gekozen moment naar je toe gebracht. Na afloop haalt Peerby GO het ook op. Verhuurders kunnen op deze manier een zakcentje bijverdienen, tot wel €250,-/maand, aldus Peerby. Wie zich aanmeldt als ‘superbuur’ en aangeeft wat hij te verhuren heeft, ontvangt per sms wanneer er vraag is naar zijn spullen. Superburen kunnen het voorwerp zelf bezorgen of het door Peerby laten bezorgen per fietskoerier.

Volgens Peerby besparen gebruikers van Peerby GO €100 per keer dat ze iets huren in plaats van te kopen. Een stofzuiger lenen ipv kopen bespaart bijvoorbeeld 22.000 liter water, 22 liter benzine en 20kg afval (Bron: Except Integrated Sustainability).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie