Premium

11 gadgets voor als geld geen rol speelt

Door Adformatie geselecteerd: gadgets waarvan je niet wist dat je ze stiekem toch wel zou willen hebben.

Je hoort wel eens dat geld niet gelukkig maakt, maar mét geld ben je toch gelukkiger dan zonder. Al is het maar omdat je met geld spullen koopt die je wél gelukkig kunnen maken. Droom even weg bij deze elf gadgets die je in huis kunt halen als je je eigen bureau succesvol weet te verkopen of een gouden Staatslot in handen blijkt te hebben.

Nooit meer strijken

Strijken is een huishoudelijke taak die erbij lijkt te horen, maar waar je waarschijnlijk geen plezier uit haalt. Natuurlijk, na het inwisselen van dat Staatslot kun je een huishoudster inhuren. Maar misschien zit je niet te wachten iemand die het strijken uit handen neemt. Wat nou als we je vertellen dat een gadget deze taak ook op zich kan nemen? Aartsrivalen Samsung en LG verkopen allebei een heuse (inbouw)kast waar je gewassen kleding in hangt en met een druk op de knop laat stomen. Na het stoomprogramma haal je je droge kleren kreukvrij uit de kast. Ja, zo’n kast kost ruimte. Maar dat kun je ook zeggen voor een strijkplank, toch? En ja, deze gave gadget laat je stroomrekening oplopen. Een strijkijzer echter ook. Natuurlijk, in mindere mate. Maar die extra st(r)oomkosten kreuken jouw bankrekening niet, want jij zit goed in de slappe was.

Wat? Samsung Bespoke AirDresser
Kost? 1649 euro

Strijken

Van telefoon naar tablet

Je onderscheiden met een smartphone is lastig, want ze lijken zoveel op elkaar. De vouwbare smartphone is een geschenk uit de hemel voor wie wil laten zien dat hij 2000 euro kan uitgeven aan een toestel dat als een boek openvouwt om een groter scherm prijs te geven. Op zo’n circa 8inch-scherm kun je twee apps naast elkaar gebruiken en bekijk je op een groter formaat Funda-foto’s van je potentiële nieuwe stulpje. Hartstikke leuk, maar nu de vouwbare telefoon heel langzaam aan populariteit wint, is het tijd voor iets nieuws. Zie hier de Huawei Mate XT, die niet één maar twee keer openvouwt om in feite drie schermen naast elkaar te tonen. Met zijn 10,2inch-scherm is het splinternieuwe Chinese toestel uitgevouwen even groot als een Apple iPad. En teruggevouwen past hij gewoon in je broekzak of handtas. Welke drie apps wij naast elkaar willen gebruiken op een smartphone? Geen flauw idee. Maar het kan. Althans, als je het toestel meeneemt of importeert uit China. Huawei verkoopt de bijzondere telefoon vooralsnog namelijk alleen in zijn thuisland.

Wat? Huawei Mate XT
Kost? Omgerekend 2800 euro in China

telefoon

Zoef zoef

Nu de Biro helemaal ‘uit’ is (is het mini-autootje ooit in geweest?), de fatbike aan handen gelegd wordt en een traditionele scooter vanwege zijn CO2-uitstoot inmiddels not done is, blijkt een elektrische scooter zo slecht nog niet. Geruisloos zoeven door de stad en de accu even op je eigen oprit opladen in plaats van tanken bij een pompstation zijn slechts enkele voordelen. Jezelf emmissieloos van A naar B verplaatsen? Dat doe je ook omdat je het beste voor hebt met de planeet, hoor je jezelf op een borrel zeggen. En het blijft een Vespa, dus kwalitatief helemaal prima, klinkt het vervolgens. Zo’n elektrische Vespa-scooter is te koop in allerlei kekke kleuren, biedt een accuradius van 100 kilometer en gaat maximaal 45 kilometer per uur. Je helm met bluetooth-ondersteuning (die bestaan) koppel je draadloos aan de scooter om tijdens het rijden te bellen, muziek te luisteren en de tijd te horen. In alle rust door een natuurgebied zoeven kan natuurlijk ook.

Wat? Vespa Elettrica Azzurro
Kost? Circa 7500 euro

Scooter

Hoogste tijd

Vroeger was Apple-spul peperduur, dus kon je jezelf onderscheiden met een iMac van het formaat vaatwasser. Maar nu ook de kapper en die aardige stagiair met een iPhone en Apple Watch rondlopen, wil jij iets anders. Gelukkig is er Leronza, een bedrijf dat allerlei reguliere gadgets voorziet van een afwerking van 24 karaats goud. Dat verandert niets aan de werking van het apparaat, maar trekt wel alle aandacht naar je pols. Natuurlijk kun je zeggen dat je het horloge vanaf de bank besteld hebt, maar veel leuker is natuurlijk zeggen dat het een cadeautje is geweest van een of andere wereldberoemde rapper die zo goed door jouw bedrijf geholpen is. Sterker nog, met deze klok om de pols kun je zelf voor rapper door. En ga je echt een gouden toekomst tegemoet? Dan verkoopt Leronza je ook met alle liefde een gouden smartphone, tablet, laptop, elektrische step en tennisracket.

Wat? Samsung Galaxy Watch Ultra door Leronza
Kost? 3500 euro

Horloge

Van Sonos naar Sonus

Jarenlang droomde je weg bij je favoriete muziek uit die Sonos-speakers in je woonkamer, maar die klinken nergens meer naar sinds Gaston en zijn cameraploeg je verrasten met een Mini Cooper en een vette cheque. Tijd voor nieuwe speakers dus. Speakers die – eindelijk – de audiofiel in jou tevreden te stemmen. De Sonus Faber Lilium klinken je als muziek in de oren. Deze flinke speakers maken in één oogopslag duidelijk dat je om geluid geeft en spelen na een scherp katsjing-geluid muziek alsof je tussen de artiest(en) in de studio staat. Dat het volume hard genoeg kan om na Miljoenenjacht ook in De Rijdende Rechter te komen, laten we gewoon buiten beschouwing. Misschien ga je dankzij die cheque wel verhuizen naar een huis waar de buren op (elektrische)fietsafstand wonen. Dat klinkt niet verkeerd, al zeggen we het zelf. Goed om te weten: de prijs per Lilium-speaker is per stuk. Maar dat staat wat eenzaam, nietwaar? Op de tweede krijg je overigens geen bundelkorting, zegt de website.

Wat? Sonus Faber Lilium
Kost? 35.000 euro (per speaker)

box

Lachen naar het vogeltje

Fotograferen is hartstikke leuk, maar van die expositie is het nog niet gekomen. Laten we het erop houden dat jouw talent nog niet ontdekt is. Dat je fotografeerde met een alledaagse camera hielp waarschijnlijk niet mee. Het is de hoogste tijd voor een upgrade. Tijd voor de Leica M6, een iconische compactcamera die voor het eerst geïntroduceerd werd in 1984. Het spreekt voor zich dat deze analoog camera fantastische foto’s schiet. Dus gaan we niet in op de indrukwekkende specificaties van de camera. Het verhaal achter dit icoon is namelijk mooier. Talloze bekende fotografen hebben in de afgelopen decennia veel wereldberoemde plaatjes gemaakt met de M6. En nog steeds maakt Leica de M6 met de hand in Duitsland. Over vakmanschap gesproken. Dat voel je in de hand, onder andere aan het zwarte kunstleer in de behuizing. Als je foto’s nu niet opgepakt worden, weten wij het ook niet meer.

Wat? Leica M6
Kost? 6.000 euro

camera

Je tijd vooruit

Het is 2024 en we hebben nog steeds niet allemaal een persoonlijke robot die voor ons kookt, de was opvouwt en je kinderen leert dansen. Jammer dat futuristische films van jaren terug veel te optimistisch waren, maar dat wil niet zeggen dat je geen robot in huis kunt halen. Als je niet bang bent voor de lange arm van China, koop je bij Unitree een robot die je thuis kan helpen met uiteenlopende klusjes. De 130 centimeter hoge robot van 35 kilo oogt en beweegt als een mens, gebruikt camera’s en dieptesensoren om zich te oriënteren en kan volgens de fabrikant koken, spullen rondbrengen en dansen. Al zijn dat niet de functies waar de fabrikant de nadruk op legt. Die verblijdt ons met marketingvideo’s waarin de robot met zijn ‘blote handen’ walnoten stukslaat en dusdanig hard een colaflesje openmaakt dat de halve inhoud eruit spuit. Als we de Unitree G1 niet al wilden, wilden we hem nu al. Toch? Toch?

Wat? Unitree G1
Kost? 16.000 euro

Robot

Rolmaatje erbij pakken

Met een grote televisie laat je zien wat je in huis hebt, maar kijk je in datzelfde huis vooral tegen een enorm zwart vlak aan. Dat kan beter. De LG Signature Oled R is een televisie in een strak meubel, zonder te verklappen dát het een televisie is. In de standaardmodus is het scherm namelijk opgerold in het meubel. Met een druk op de afstandsbediening schuift de bovenkant open en rolt er een 65inch-oledscherm uit. Kwalitatief kan dat scherm niet tippen aan de beste oled-tv’s van nu, maar rollen die zichzelf op? Exact. Alsof een oprolbare tv nog niet gek genoeg is, heeft LG ook nog eens een krachtige soundbar in het opbergmeubel verwerkt. De fabrikant zegt elke Signature Oled R-tv op bestelling te produceren. Dat klinkt heerlijk exclusief, maar is gelet op de verkoopprijs best te begrijpen. Wat ons betreft een rolmodel voor de tv van de toekomst.

Wat? LG Signature Oled R
Kost? 100.000 euro

tv

Appeltje eitje

In het vliegtuig een film kijken op je eigen tablet of het schermpje in de stoel voor je is zó 2023. Althans, dat kun je opmaken uit Apple’s gelikte promotievideo voor de Vision Pro. Deze futuristisch ogende headset met ingebouwde luidsprekers zet je op je hoofd om jezelf volledig onder te dompelen in een andere wereld. Dat kan op de bank zijn, maar ook in het vliegtuig. Zo kijk je via projectie een film op enorm formaat, zonder dat je medepassagiers kunnen meekijken. Waarschijnlijk kijken ze wel naar je, maar de vervreemde blikken dragen natuurlijk alleen maar bij aan de symbolische kroon op je hoofd. Dat de Vision Pro na circa twee uur leeg is en de resterende vluchttijd naar Bali daarom aan een powerbank hangt, is alleen maar een bevestiging dat jij die early adopter bent die direct de eerste versie van de headset gekocht heeft. En in die leuke koffiezaak op Bali waar de digital nomads naar hun laptopscherm turen, werk jij met de Vision Pro op je hoofd op drie geprojecteerde schermen tegelijk. Tikkend op een bluetooth-toetsenbord en met wilde armgebaren in de lucht til jij het begrip digital nomad naar een nieuw niveau.

Wat? Apple Vision Pro
Kost? 3500 euro (niet in Nederland, wel in buurlanden)

Vision Pro

Prinses op de erwt

Wie goed slaapt, kan voor zijn gevoel de hele wereld aan. Maar dénk je dat je goed slaapt of wéét je dat je goed slaapt? Dat kun je meten met een smartwatch, maar dat lijkt iedereen te doen. Jij hebt na die succesvolle bureauovername die dikke klok gekocht waar je al jaren van droomde, maar komt er nu achter dat die klok geen slimme functies biedt. Geen probleem, want slapen met een horloge om kan sowieso vervelend zijn. Bovendien veranderen de opgedane inzichten niets aan het bed waar je ligt. Dat moet beter kunnen, horen we je denken. En dat klopt. Maak kennis met de Eight Pod 4 Ultra. In de hoes voor je matras zitten allerlei sensoren om je slaapgedrag te analyseren. Die gegevens zie je in de smartphoneapp, want meten is weten. En daar stopt het niet. Het bed kan ook de temperatuur van het matras aanpassen om jou of je partner warmer of koeler te laten slapen. Wat weer kan bijdragen aan een betere nachtrust. En van de prijs van het bed plus een maandelijks appabonnement van tientallen euro’s? Daar lig jij niet van wakker.

Wat? Eight Pod 4 Ultra
Kost? 5100 euro

bed

Voor haar (en hem)

Graag je aandacht voor de Hairmax Laserband 82. Dit apparaat voorzien van 82 diodes schijnen allemaal op de hoofdhuid te schijnen waarmee ze volgens de fabrikant ‘energie aan de haarzakjes geven, die helpt de haargroei te bevorderen’. Met slechts 90 seconden per sessie, drie keer per week, kun je je haren laten ‘baden in voedende energie’ terwijl je je handen vrij hebt voor andere, ongetwijfeld, belangrijkere zaken. De Food and Drug Administration (FDA) heeft deze laserband goedgekeurd voor thuisgebruik. Een hele geruststelling. Toch blijft de vraag: wat is het echte resultaat? In een studie (uitgevoerd door wc-eend, euhm, Hair Max) met 460 proefpersonen, waarvan 90 procent een toename in haargroei meldde, is het makkelijk je te laten verleiden. Dat het een jaar kan duren voordat je die glanzende manen daadwerkelijk gaat zien, vergt wel wat geduld en actiebereidheid. Wat moet je doen? Drie keer per week gedurende 90 sec. zet je de laserband op je haarlijn, als de band gaat trillen, duw je hem een stukje naar achteren om het middendeel te behandelen. Zo werk je steeds verder tot het achterste deel van je hoofd. Dus, als je al enige tijd met een kale plek rondloopt of als je bankrekening een stuk voller is dan je haardos, is de Hairmax Laserband 82 misschien wel jouw nieuwe beste vriend.

Wat? Hairmax Laserband 82
Kost? 799 euro

 

Hairmax
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie