Overslaan en naar de inhoud gaan

Conversies e-commerce sites onder de loep

De conversie van bezoekers op gebrande-zoektermen is hoger dan die op generieke termen; dat is de belangrijkste conclusie uit een studie…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De conversie van bezoekers op gebrande-zoektermen is hoger dan die op generieke termen; dat is de belangrijkste conclusie uit een studie van , dat keek naar de klikpatronen van bezoekers op e-commerce sites. Het onderzoek is gebaseerd op 3.9 miljoen bezoekers en 5.1 miljoen kliks.

related partner content for mobile comes here

Bezoekers gebruiken in de eerste fase van hun zoektocht meer generieke termen dan branded termen. (Branded termen: merknamen, productnamen en namen van sites, behorend tot de adverteerder).

25% van de conversies vindt plaats door bezoekers die in hun klikpad op meer dan 1 'ad' geklikt hadden. De hoogste conversie (9,3%) werd gescoord door bezoekers die van begin tot eind op gesponsorde koppelingen hadden geklikt. Opvallend is dat bezoekers die binnenkomen op een non-branded term, maar waarvan de laatste term een 'ad' was, een vrijwel gelijke conversie-ratio scoorden (8,7%).

Bezoekers die nergens in 't klikpad 'draaiden' van non-branded naar branded, scoorden conversie-ratio's die 7X lager lagen...Geen interessante groep dus..

Door met je SEM-campagne generiek traffic op 't jusite moment in contact te brengen met je brand, 'selecteer' je als 't ware kwalitatieve traffic naar je site. 'Kwalitatief' in de zin van 'waarschijnlijker dat men converteert'.

Nog een interessante conclusie uit 't onderzoek van 360i: De gemiddelde 'converterende bezoeker (jaja, lekkere taal..), klikt meer dan 15% meer ad's aan, alvorens hij z'n aankoop doet. Dat kan zijn door de brand offline al te hebben ervaren, door sowieso erg merkgericht te kopen, of doordat hij nauwelijks onderscheid maakt tussen ad's en organische resultaten...

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in