Overslaan en naar de inhoud gaan

'Staatsloterij stimuleert kansspelverslaving'

Het kansspelbeleid van de overheid is erop gericht de consument te beschermen en gokverslaving tegen te gaan. De Staatsloterij, nota bene…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het kansspelbeleid van de overheid is erop gericht de consument te beschermen en gokverslaving tegen te gaan. De Staatsloterij, nota bene in handen van die overheid, lapt deze regels echter volledig aan haar laars, meent Morand Juridische Bijstand, dat met een gerechtelijk proces tegen de Staatsloterij aan het voorbereiden is.

'Zo heeft de Staatsloterij haar reclame-uitgaven sinds 2005 niet verminderd maar juist vermeerderd, stimuleert zij om met extra loten mee te spelen, is automatische deelname nog steeds mogelijk en worden loten aan minderjarigen verkocht. Loterijverlies.nl heeft een officiële klacht ingediend bij de Europese Commissie en pleit daarin voor een parlementair onderzoek', aldus Morand.
'Niet alleen heeft de de afgelopen jaren misleidende reclame gevoerd door te zeggen dat er maandelijks 20 winnaars waren van prijzen van 100.000 en 50.000 euro terwijl dit er maar 4 waren, zij maakt zich ook nog eens ernstig schuldig aan kansspelverslaving. Ook onder minderjarigen.'
Morand vindt ook dat de loterij te veel reclame heeft gemaakt. 'In 2005 heeft de minister van Justitie bepaald dat de reclamebestedingen van de vergunninghouders van loterijen moesten verminderen omdat het gezien werd als verkwisting van geld, en kansspelverslaving zou bevorderen. Volgens de cijfers van Nielsen Media Research heeft de Staatsloterij in 2005 zo'n 17 miljoen euro in de media besteed, en is dit in 2007 verdubbeld naar ruim 34 miljoen. De minister van Justitie houdt de reclame-uitgaven dus niet in de gaten, zoals eerder door hem was toegezegd.'

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in