Gebroeders Janssen Creative Talent of the Year
De broers Bas en Koen Janssen – ‘Gebroeders Janssen’- zijn vanmiddag uitverkoren tot Creative Talent of the Year, de nieuwe prijs van Ideafighters in samenwerking met T-Mobile en War Child.
Sinds 2007 steunt T-Mobile War Child als communicatiepartner met mensen en middelen. Elk jaar staat december in het teken van de samenwerking tussen T-Mobile en War Child. Om dit naar buiten te brengen lanceert T-Mobile in december een campagne. Vorig jaar werd via het T-Mobile spaarpuntenprogramma ruim 60.000 euro opgehaald, waarmee War Child 5000 oorlogskinderen kon helpen. Dit jaar willen ze daar overheen. Om een online/social media campagne te bedenken met nog meer succes, schakelde T-Mobile de crowd van Ideafighters in.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisIdeafighters is opgezet door Brandfighters als een platform waar creatieven hun talent kunnen inzetten voor merken. De Creative Talent of the Year Challenge is de officieuze kickoff van het platform.
Het duo Bas en Koen Janssen, dat zich presenteerde als ‘Gebroeders Janssen’, versloeg vanmiddag de vier finalisten die hun ideeën bij T-Mobile in Den Haag presenteerden aan de vakjury onder leiding van Bianca Driessen, senior communications manager van T-Mobile. De vijf waren overgebleven uit 92 inzendingen, na twee selectierondes door T-Mobile.
Bianca Driessen overhandigde de winnaars een cheque van 5000 euro en de belofte dat hun campagne wordt ontwikkeld en uitgerold in december, de overige vier ontvingen elk 1000 euro.
De vakjury bestond naast voorzitter Driessen uit: Ellen Kooij, hoofd marketing War Child; Astrid Groeneweegen, partner en strategy director Boondoggle Amsterdam; Stan van Zon, creative director Etcetera; en Astrid Prummel, adjunct-hoofdredacteur Adformatie en hoofdredacteur Creatie.
De vijf nominaties zijn hier te zien.
‘Gebroeders Janssen’ wonnen de CTOTY Challenge met hun idee ‘Punten scoren bij je vrienden’. Hun omschrijving van het idee: ‘Wij willen het doneren laagdrempelig en inzichtelijk maken, door te laten doneren in de vorm van tastbare producten. Zo doneer je niet direct geld, maar bijvoorbeeld lesmateriaal, verf of een voetbal. Daar scoor je wel punten mee!’ De vakjury roemde het idee als slim doordacht, gekoppeld aan belgedrag/T-Mobile, laagdrempelig en ook inhoudelijk van alle kanten rond en kloppend.
Tweede werden ‘Quirijnen en Van den Hout’ met ‘T-Mobile, aan jou de keuze’. Hun eigen omschrijving: ‘Spendeer je T-Mobile punten niet aan kortingsacties voor jezelf, maar in concrete middelen voor oorlogskinderen. Want stem je liever op 5 cent korting op je sms-bundel of op 1 jaar bescherming voor 23 kinderen? Aan jou de keuze.’ De vakjury loofde het eenduidige concept dat mensen aanzet om op een andere manier na te denken over waarde(n), maar vond het jammer dat op nogal moralistische wijze werd ingespeeld op het schuldgevoel van mensen.
Derde werden ‘Kevin en Bram’ met ‘Ieder kind heeft talent’: ‘War Child en T-Mobile vinden dat ieder kind dit talent zou moeten kunnen benutten. Doneer T-Mobile punten en steun hun ontwikkeling!’. De vakjury had veel waardering voor het idee om uit te gaan van de kracht van het kind, maar miste een goede strategische doorvertaling.
Op de vierde plaats eindigden ‘EsenVince’ met ‘Geef oorlogskinderen hun stem terug’: ‘Samen met je virtuele netwerk werk je aan de toekomst van jonge oorlogsslachtoffers. Door T-Mobile punten te doneren geef je oorlogskinderen een stem, bijvoorbeeld door hen radio te laten maken. Act local, think global!’. De vakjury vond het idee goed aanhaken bij de werkwijze van War Child, maar stelde ook vast dat er niet goed nagedacht leek te zijn over het mechanisme erachter.
Vijfde werd ‘Benny’ met zijn ‘War Child app’: ‘Met de War Child app kun je makkelijk doneren met T-Mobile points. Via social media hou je je vrienden op de hoogte en zie je de acties die zij steunen. Bestaande content van War Child meets the next technology van T-Mobile!’. De vakjury vond het idee van de mobile app ‘in het hart van T-Mobile’, maar miste inhoudelijkheid. Het idee bleef te veel hangen in de techniek volgens de jury.
Later op de avond mailde Vera Wagenaar mede namens Bianca Driessen meer informatie over het partnership van T-Mobile met War Child.
Daaruit blijkt dat net zoals bij T-Mobile, communicatie bij War Child een centrale rol spelt in de hulpverlening.
T-Mobile steunt de onafhankelijke humanitaire organisatie dan ook niet alleen met geld, maar verzorgt alle mobiele communicatiediensten van de medewerkers op het hoofdkantoor en stelt de veldwerkers van War Child in staat hun werk te doen met behulp van satelliettelefoons, communicatieverbindingen en netwerkdiensten.
De samenwerking is structureel en behelst ook het gezamenlijk bedenken, opzetten en uitvoeren van activiteiten.
Medewerkers van T-Mobile kunnen als vrijwilliger betrokken zijn bij diverse acties van War Childom kinderen te helpen en geld in te zamelen.
Communicatie is wat T-Mobile met War Child verbindt.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid