Cybercrime is een maatschappelijk probleem, dat steeds weer andere vormen aanneemt en alle Nederlandse internetgebruikers kan raken. Uit vooronderzoek blijkt dat Nederlandse internetgebruikers behoefte hebben aan informatie over de beschermingsmaatregelen die zij zelf kunnen nemen. Gemiddeld internetten we één tot twee uur in onze vrije tijd. Tijdens de vakantieperiode gaat dat gewoon door, ook op de camping.
Minister Hirsch Ballin zal daarom op 27 juli op camping Kijkduinpark zelf de zomergasten opzoeken. Samen met Frans Kolkman (cybercrime deskundige bij de politie) wandelt hij over de camping en gaat met vakantiegangers voor hun tent in gesprek over hun internetgedrag. Op die dag wordt ook de tv-spot en website gelanceerd.
Voorlichting aan internetgebruikers heeft prioriteit voor het kabinet. Hierbij werkt Justitie nauw samen met Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. Het programma Digibewust en Digivaardig (EZ) en Govcert/Waarschuwingsdienst (BZK) ondersteunen deze publiekscampagne actief, evenals private partijen zoals Marktplaats en KPN. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse Politie en van de Meldpunten Identiteitsfraude en Cybercrime aanwezig.
Dit is de eerste campagne van de nieuwe koepelcampagne ‘Nederland Veilig’.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!