Overslaan en naar de inhoud gaan

T Mobile wil het hele gezin als klant

In gezinnen met kinderen in de tienerleeftijd wordt veel mobiel gebeld. T Mobile hoopt dat de verschillende gezinsleden allemaal voor T…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Wat krijgen de gezinsleden daarvoor terug? Als een van hen tien euro per maand extra betaalt mogen ze onderling tot 1.000 minuten bellen en 1.000 sms’sjes per persoon per maand versturen. Dan moeten ze wel hun bestaande abonnementen of hun prepaid mobiel van KPN, Vodafone en al die anderen inleveren en bij T Mobile een abonnement nemen of een prepaid card aanschaffen.

related partner content for mobile comes here

Klinkt helder, maar kost toch wel wat tijd. De contracten lopen niet allemaal tegelijk af en het is nogal ingewikkeld om die eigenzinnige pubers jouw wil op te leggen. Het toestel is bovendien vaak leidend in het keuzeproces. Wat als T Mobile niet dat kekke toestel heeft dat Vodafone wel biedt?

Maar T Mobile ziet het als een mooie marketingactie om wat van de concurrenten af te snoepen. Je hoeft trouwens helemaal geen familie van elkaar te zijn, een studentenhuis kan ook gewoon met elkaar een family abonnement nemen. Consumenten met een T Mobile-abonnement kunnen vanaf dat moment met zes mobiele nummers en één vaste lijn vrijuit onderling bellen en sms’en.

Vanochtend werd het nieuwe product in Amsterdam aangekondigd, op 17 augustus is het te koop. Ook werd er een onderzoek naar het belgedrag van kinderen gepresenteerd.

Achterliggende gedachte is dat de meeste gesprekken met de mobiele telefoon binnen de eigen familie worden gevoerd. Gemiddeld genomen bellen kinderen meer met hun ouders dan met vriendjes en vriendinnetjes.

Peter Haug, Directeur Consumenten Marketing bij T-Mobile in Nederland: ‘Steeds vaker hebben ook jonge kinderen een mobiele telefoon. Het geeft ouders een veilig gevoel als ze elkaar altijd kunnen bereiken. Met T-Mobile Family kunnen ‘de Family-leden’ elkaar binnen Nederland altijd bellen en sms’en tot een maximum van 1000 minuten en smsjes, ook wanneer het beltegoed op is. We hebben ook de optie voor een vaste lijn toegevoegd zodat ook kosteloos naar bijvoorbeeld opa en oma gebeld kan worden.’

T-Mobile Family kun je afsluiten als je al een T-Mobile Relax, Flex of iPhone abonnement hebt. Degene die T-Mobile Family afsluit, betaalt hiervoor maandelijks een vast bedrag van 10 euro. Deze persoon selecteert maximaal vijf andere T-Mobile nummers (prepaid of abonnement) en indien gewenst één vaste lijn. Vanaf dat moment kunnen al deze ‘Family-leden’ kosteloos onderling met elkaar bellen en sms’en binnen Nederland, met een maximum van 1000 belminuten en 1000 sms’jes per persoon per maand. Voor de vaste lijn geldt dat er binnen deze dienst alleen naartoe gebeld kan worden.

De ‘eigenaar’ kan de T-Mobile Family beheren via My T-Mobile op www.t-mobile.nl. Hier is het mogelijk om een maandelijkse of eenmalige opwaardering voor prepaid nummers in te stellen. Prepaid klanten kunnen uiteraard zelf ook nog steeds hun beltegoed opwaarderen. T-Mobile Family is per maand opzegbaar.

Onderzoek

T- Mobile presenteerde ook een onderzoek onder ruim 1000 Nederlandse ouders van kinderen onder de 18 jaar over het gebruik van de mobiele telefoon in het gezin. Het blijkt dat het grut er lustig op los belt. En dat ouders het toestel financieren uit ‘veiligheidsoverwegingen’. Ze willen weten waar het kind is en dat het kan bellen als er iets is.

Bijna een op de vier kinderen krijgt het eerste mobieltje al tussen de 6 en 8 jaar. Tegen de tijd dat een kind 12 jaar is en naar de middelbare school gaat, behoort de mobiele telefoon vaak tot de standaarduitrusting. 70 procent van de ouders geeft hun kind(eren) regelmatig een speciale telefoonvergoeding. De hoogte van dit ‘belgeld’ is gemiddeld 13 euro per maand per kind. Ouders denken bovendien dat ongeveer 23 procent van het zakgeld opgaat aan de mobiele telefoon.

‘Veiligheid’ is zoals gezegd veruit de belangrijkste reden voor ouders om hun kind(eren) een mobieltje te geven. Ruim 70 procent vindt het belangrijk dat kinderen in geval van nood kunnen bellen en dat zij altijd en overal bereikbaar zijn.

In de praktijk blijkt echter dat het de kinderen zelf zijn die als eerste over een mobieltje beginnen. Hun eerste mobiele telefoon krijgen de meeste kinderen ter gelegenheid van een verjaardag. Meestal is dit een ouder toestel dat eerder door één van de ouders is gebruikt. De voorkeur gaat uit naar een prepaid oplossing, zeker wanneer kinderen nog jong zijn.

De meeste gesprekken met de mobiele telefoon worden binnen het eigen gezin gevoerd. Kinderen onder de 18 jaar bellen vooral met hun moeder. Ook andersom bellen de ouders veel met de kinderen. Redenen om te bellen is om te checken waar iemand is en hoe laat hij/zij thuis moet zijn.
Opvallend is dat vaders vooral bellen om te vragen hoe het met het kind gaat terwijl moeders willen weten waar het kind op dat moment is. Ook de ouders zelf hebben veel onderling contact via de mobiel. De meerderheid van de ouders belt of sms’t elkaar minimaal één keer per dag. Dit zijn vaak korte gesprekjes van nauwelijks een minuut die vooral gaan over hoe laat hij of zij thuis komt (62 procent) en waar de ander zich bevindt (44 procent).

De helft van de gezinnen heeft duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de mobiele telefoon. In de meeste gevallen zijn dit regels over de kosten van het gebruik, maar ook geeft 56 procent aan afspraken te hebben over bellen naar 0900-nummers en het abonneren op sms diensten. Over het algemeen gelden er regels over het gebruik thuis, tijdens het eten, op school en in het openbaar vervoer. Een op de drie ouders controleert het bel- en sms gedrag van hun kinderen. In gezinnen waar kinderen een mobiel abonnement hebben, controleert 89 procent van de ouders de maandelijkse facturen.

In een derde van de gezinnen is de mobiele telefoon wel eens onderwerp van discussie. Het gaat dan vooral om de kosten van het gebruik (62 procent) en de hoogte van het beltegoed (41 procent). Wel draagt deze discussie bij aan de opvoeding van het kind: 39 procent stelt dat een mobiele telefoon bijdraagt aan de financiële verantwoordelijkheid van het kind.

In de grote steden betalen ouders vaker het gebruik van de mobiele telefoon van hun kinderen. Buiten de grote steden zijn het meestal de kinderen die zelf geld verdienen om het gebruik van hun mobiel te betalen. Verder valt op dat in plattelandsgezinnen vaker regels gelden met betrekking tot het gebruik van de mobiele telefoon dan in de stad.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in