Overslaan en naar de inhoud gaan

Telegraaf-journalist Bart Mos: 'Als mensen echt afhouden, ga ik er even langs'

Podcast Geen Commentaar! Vijfde aflevering, met de bekende Telegraaf-journalist en mudracker Bart Mos.
Bart Mos tijdens een uitzending van Telegraaf TV
Bart Mos tijdens een uitzending van Telegraaf TV
© Telegraaf TV
Bart Mos tijdens een uitzending van Telegraaf TV
Bart Mos tijdens een uitzending van Telegraaf TV
© Telegraaf TV

Een schandaal, crisis of duikende bestuurder is aan Telegraaf-journalist Bart Mos altijd goed besteed. Hij is bekend en berucht bij een groot aantal woordvoerders.

related partner content for mobile comes here

Mos kreeg landelijke bekendheid toen hij in 2006 samen met collega Joost de Haas door de rechtbank Den Haag in gijzeling werd genomen; hij beschermde zijn bronnen voor een artikel over de crimineel Mink Kok en weigerde die prijs te geven. 

Mos bracht grote zaken naar buiten, Rochdale, de woekerpolis, Spijker en KPMG: 'Dankzij een verspreking van de woordvoerder kregen we de sleutel tot het grote schandaal in handen.'

Een must listen voor elke communicatieprofessional of woordvoerder die wil weten hoe een journalist op het scherp van de snede opereert. 

Enkele uitspraken van Bart Mos in deze Geen Commentaar!

  • Er zijn nog heel veel bedrijven die denken dat als ze niet terugbellen er niets wordt gepubliceerd, heel wonderlijk is dat.
  • Ik maak vaak ruzie met woordvoerders. We hebben een ander belang, dat hoort er een beetje bij. Ik heb ook regelmatig goedmaakgesprekken en -lunches.
  • Er is weinig besef wat journalisten drijft. Als er een schandaal is zal ik daar bovenop springen. Blijkbaar zijn veel bestuurders er niet van doordrongen dat veel journalisten graag schandalen en crises beschrijven en uitzoeken.
  • De reputatie van De Telegraaf wordt vaak tegen ons gebruikt. Dat is lekker spinnen: je zegt dat het in De Telegraaf staat en wel opgeblazen of niet juist zal zijn. Veel journalisten trappen daar dan in.
  • Ik sprak Hubert Möllenkamp van Rochdale de eerste keer en stelde hem wat vragen. Hij stond op achter zijn bureau en zei: “Op het graf van mijn overleden vrouw, het is niet waar wat je zegt”. Inmiddels is hij veroordeeld.
  • Als mensen echt afhouden, dan ga ik er even langs.

 

Deze podcast is ook te beluiseren via iTunes en Spotify.

Kijk ook ons dossier met alle afleveringen uit de podcastserie Geen Commentaar!

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid
Astrid Overdijk

Geachte heer Mos, met aandacht uw artikel gelezen over Eduard. Hij was een huisvriend van ons gedurende vele jaren. Ik ben in 2003 gescheiden en toen het contact verloren. Ook ons huis gebruikte hij om zijn mooie kunst te etaleren. Hoewel hij zeer intiem was met mijn ex echtgenoot heeft hij hem nooit iets geschonken. Alle schilderijen die bij ons in huis hingen waren voorzien van een schrijven dat het toebehoorde aan Eduard. Het lijkt me dus zeer onwaarschijnlijk dat hij dit schilderij heeft geschonken aan de gebroeders van Helsdingen. Ik ken het schilderij wel. Het hing of stond in zijn appartement op de Prins Mauritslaan. Na 2003 heb ik ook geen contact meer gehad met Eduard maar weet wel dat het de laatste jaren van zijn leven geestelijk en fysiek niet goed met hem ging!

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in