Online video als aanjager van verkoop producten en diensten
Hoe zet je online video effectief in voor verkoop van producten en diensten? En wat zijn trends en veelbelovende innovaties? Dat waren de hoofdvragen van het Cross Media Café ‘Video en Commercie’ dat begin april georganiseerd werd in Beeld en Geluid. Verschillende partijen presenteerden hun visie, projecten en tips om met video verkoop te stimuleren.
Zo presenteerde Brandfighters een campagne voor Welkoop. In een serie productvideo’s vertellen 'echte medewerkers' wat hun favoriete klusproducten zijn. NGData maakt in samenwerking met Rednun gepersonaliseerde video’s die tijdens een campagne ingezet kunnen worden. Denk aan een video voor de Postcode Loterij waar je jouw naam op de envelop ziet staan en zelfs een foto van jouw straat in het decor.
Vacatures
Allround Marketeer
CovetrusCampagneleider fondsenwerving
Natuur & MilieuSenior communicatieadviseur Milieu & Veiligheid
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en MilieuVirtual Product Placement
Joyce Borghardt (foto), verkoopdirecteur branded content bij RTL Nederland presenteerde Mirriad, een technologie waarmee je producten achteraf aan video toevoegt op daarvoor aangemerkte plekken. De Mirriad-aanpak voorkomt verstoringen voor product placement op de set, geeft meer flexibiliteit voor de adverteerder en ook voor RTL Nederland zelf. Adverteerders zijn minder afhankelijk van opnameperiodes. Opnames worden steeds meer vervroegd. Met Mirriad kan een adverteerder bijvoorbeeld in een later stadium zijn nieuwste verpakkingen nog aanleveren.
Mirriad verzorgt de fotografie en programmeert de setting. Daarvoor moet het bedrijf exact weten wanneer het product in beeld moet komen, bij welke personen, bij welke moods en in welke ruimtes. Het bedrijf laadt vervolgens alle scene-achtergronden in en programmeert de settings met behulp van algoritmes. RTL heeft een eerste project gedraaid met Honig en GTST en is van plan deze technologie vaker te gaan inzetten.
Discover, Love, Buy
Een andere opvallende presentatie kwam van het Belgische bedrijf Appiness. Hoe gaaf zou het zijn om het t-shirt te bestellen dat Sheldon Cooper draagt in de nieuwste aflevering van The Big Bang Theory? Of om de ingrediënten van een gerecht te bestellen terwijl je naar een kookprogramma kijkt? Het wordt realiteit met Spott, een second screen applicatie die realtime synchroniseert met het hoofdscherm door te luisteren naar het geluid van de tv.
Spott stelt de kijker in staat om producten te kopen die hij of zij ziet in de videostroom. Hoe dat werkt, liet Appiness-oprichter Jonas de Cooman zien aan de hand van een toepassing voor de serie The Big Bang Theorie. Met de Spott-app worden zogeheten ‘spotts’ zichtbaar op de kleding van de spelers en andere items. Kijkers kunnen informatie krijgen over die items en deze ook direct bestellen
Per dag voorziet Appiness op dit moment zo’n 4 uur televisie per dag van de benodigde metadata, onder andere een kookprogramma bij VTM waarbij de ingrediënten van de gerechten direct bij Carrefour kunnen worden besteld.
De tagging vergt een complexe technologie waarvoor het bedrijf samenwerkt met Microsoft voor facial recognition en patroonherkenning, en de Universiteit van Gent (voor keyframe bepalen).
Sinds de lancering in oktober 2016 is de app in België al 127 duizend keer gedownload. Dit leverde 7 miljoen impressies op en 500 duizend clicks. Volgens De Cooman eindigt 10% van alle Spott-sessies met een bestelling in het winkelmandje.
We kunnen niet wachten tot Spott ook in Nederland beschikbaar is!
Alle video’s van het Cross Media Café zijn terug te kijken via de website van iMMovator.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid