Liever stoppen met eten dan met internet
Adage en Ipsos Observer vroegen het aan 1000 Amerikaanse consumenten.
De uitkomsten:
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen Huis
- 8 procent wilde nergens tussen kiezen en koos ervoor om dan maar te stoppen met eten.
- 49 procent kiest voor kabeltelevisie,
- 37 procent voor de mobiele telefoon,
- 6 procent slechts wil stoppen met internet.
Gelukkig wordt kiezen steeds makkelijker. Bijna de helft geeft aan dat ze het prima zou vinden als ze hun kabel- of satellietabonnement voortaan zouden moeten missen, omdat ze hun favoriete televisieprogramma’s ook op een andere manier kunnen bekijken (Netflix, Hulu, Wii et cetera). 1 op 4 kijkt al op deze manier naar een televisieprogramma.
Amerikanen hebben nog steeds een hoop televisies in huis, het worden er zelfs steeds meer. 18 procent denkt erover na om een 3D TV te kopen het komende jaar. Maar aan de andere kant laten steeds meer mensen zich erop voorstaan geen enkele TV te hebben. ‘Geen TV hebben’ wordt steeds meer status, mensen scheppen erover op, op feestjes.
TV-kijkgedrag is ook veranderd. Een derde van alle onderzochte huishoudens heeft een DVR. Deze huishoudens bekijken 42 procent van alle bekeken programma’s op de DVR. En dat percentage is inclusief de 17 procent die zegt 80 procent van alle programma’s te bekijken, nadat ze uitgezonden zijn.
Dat hoeft echter niet te betekenen dat DVR-bezitters niet van reclame houden (alhoewel 83 procent doorzapt). Televisiecommercials blijken het minst gehaat in vergelijking met andere kanalen.
De platformen waarop mensen zich het meeste ergeren aan reclame:
- Mobiel (63 procent ergert zich eraan)
- Email (57 procent)
- Social media (44 procent)
Dus, als mensen reclame het minst erg vinden op de platforms die ze het snelst zouden opgeven, wat betekent dat voor reclamemakers?
‘Mijn telefoon zit in m’n zak en ik hou ‘m altijd bij me. Als ik een advertentie ontvang op mijn telefoon, moet ‘ie dus wel heel relevant zijn’, aldus een respondent.
Naast relevantie is er het betaalprobleem. 44 procent van de respondenten zegt een abonnement op een lokale/regionale krant te hebben, eenzelfde aantal leest een gratis krant, alhoewel maar 11 procent zegt dat het hun belangrijkste nieuwsbron is.
75 procent noemt TV of krant als belangrijkste nieuwsbron, lokaal nieuws wordt het liefste online bekeken, zonder dat men er voor wil betalen. Als een lokale nieuwssite een betaalmuur zou opgooien, zou 83 procent naar een ander gaan.
De toekomst van deze sites zal dus afhangen van adverteerders. En respondenten beseffen zich dat ook.
Bron: Adage
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid