Overslaan en naar de inhoud gaan

Broodproeven in de Oerwinkel

Leuk marketing/promotieconcept: Oerbrood opende afgelopen vrijdag een tijdelijke broodproefwinkel in het centrum van Amsterdam, op de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Leuk marketing/promotieconcept: opende afgelopen vrijdag een tijdelijke broodproefwinkel in het centrum van Amsterdam, op de Haarlemmerdijk 26 om precies te zijn.

related partner content for mobile comes here

De winkel is in het leven geroepen om een tijdelijk beschikbaar brood, Oer-Primeur, extra glans te geven.

Zelf willen de bedenkers 'meer aandacht voor de kwaliteit van brood zodat consumenten zorgvuldiger brood gaan selecteren.' En dat ze dan voor Oerbrood kiezen, uiteraard..

In de winkel kun je dus 'brood proeven' zoals je eigenlijk wijn proeft. Eerst bestuderen, dan ruiken en proeven. (Voordeel van brood is echter dat je het niet uit hoeft te spugen...)

De link met Beaujolais is snel gelegd. Allereerst door het gebruik van 'Primeur', daarnaast is Oer-Primeur gemaakt van het eerste Franse geoogste graan...en slechts tijdelijk verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt en dat is naar ver-wachting niet langer dan 5 weken), net als Beaujolais Primeur.

In de winkel vinden minimaal 3 keer per dag proeverijen plaats, volgens een strak, serieus stappenplan:

1) De voorbereiding: optimale temperatuur en de juiste attributen
2) Het uiterlijk: manier van snijden, de vorm, de korst, de kleur
3) De geur: vers of belegen? Mooi aards of muf? Rijpe granen of niks? Zit een zurig elementje bij? Of een bittertje?
4) De structuur: flexibiliteit deeg, plakkerigheid en het kruim
5) De smaak: het daadwerkelijk proeven van de fundamentele smaken en de nasmaak van het brood
6) Het mondgevoel: hoe werkt het brood als substantie met de tong en het gehemelte

Meer informatie over de winkel en tijden broodproeverijen via .

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in