Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijs op Reis met ‘bestemmingscheck’

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is begonnen met de Wijs op Reis Campagne 2006.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Met deze campagne met als thema 'Doe voor vertrek de bestemmingscheck' wijst het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlandse reizigers op het belang van een goede reisvoorbereiding en de mogelijkheid om voor vertrek eerst de actuele informatie over het vakantieland te checken op . Op deze site wordt informatie verstrekt over veiligheidssituaties, zoals maatschappelijke en politieke onrust, terroristische dreigingen, criminaliteit en bepaalde ziekten. Daarnaast informeert Wijs op Reis de reiziger over wat een ambassade of consulaat wel of niet voor een landgenoot in problemen kan doen. Naast de site wordt ook dit jaar weer de Wijs op Reis brochure uitgegeven. Deze wordt verspreid via reisbureaus, GGD en gemeenten.De campagne wordt ondersteund met een actie op internet: bezoekers van reissites treffen de komende tijd advertenties aan over de veiligheidssituaties op vakantie.

related partner content for mobile comes here

Ter gelegenheid van de campagne liet het ministerie onderzoek uitvoeren door MeMo onder 890 Nederlanders. Daaruit blijkt dat veel Nederlanders tijdens hun vakantie wel eens problemen ondervonden, die voorkomen konden worden als zij zich vooraf beter hadden voorbereid. Bij het plannen van een reis wordt eerder gekeken naar de lage kosten en het aantal zonuren dan naar de veiligheid in het vakantieland. Zo blijkt uit het onderzoek dat slechts 6,6% van de reizigers naar de criminaliteit in het vakantieland informeert. Eén op de vijf respondenten wil uitsluitend naar een vakantieland dat 100% veilig is. Informatie over de veiligheid in een vakantieland haalt men vooral van websites van het betreffende land, reissites of van reisprogramma's op TV. Ongeveer een vijfde (19,1%) informeert vooraf bij het ministerie van Buitenlandse Zaken of kijkt op de Wijs op reis site.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in