Prikkeldraad-bh tegen schending mensenrechten
Van de maatschappelijke organisaties moet Triumph zijn fabriek in Myanmar sluiten omdat het militaire regime aldaar de mensenrechten schendt. A. Nommensen van FNV Mondiaal benadrukt echter dat de actie is gericht tegen alle buitenlandse investeerders die nog steeds zaken doen met dat regime.
Al in 1996 trok elektronicaproducent Philips vanwege de mensenrechtensituatie zijn handen af van investeringen in deze regio. Bierbrouwer Heineken zag in datzelfde jaar af van de bouw van een fabriek in het land. Tegenwoordig doen bedrijven als Triumph, oliemaatschappij Total en IHC Caland nog steeds zaken in Myanmar, aldus Nommensen.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisDe actie wordt gevoerd via protestkaarten met daarop een vrouw, gehuld in een bh van prikkeldraad. Daarnaast wordt verkopers van Triumph-lingerie, zoals de warenhuizen van Vendex KBB, gevraagd daarmee te stoppen. Volgens een woordvoerder van Vendex KBB heeft Triumph echter '100 procent garantie' gegeven dat de lingerie niet uit Birma komt. Nommensen vindt een dergelijke garantie van Vendex niet genoeg. 'Het maakt niet uit dat die bh's niet uit Birma komen. Door lingerie van Triumph af te nemen, steunt Vendex indirect de aanwezigheid in Birma en het gebruik van dwangarbeiders.' (bron: ANP)
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid