Overslaan en naar de inhoud gaan

'Antidiscriminatiecampagne is plagiaat'

De gemeente Amsterdam heeft volgens ontwerpbureau Dutchlabel plagiaat gepleegd met de nieuwe antidiscriminatiecampagne, gemaakt door N=5.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het Parool bericht daarover. Het gebruik van de Andreaskruizen op de posters komt van eerdere concepten van het ontwerpbureau, zegt directeur Monique Juffermans.

related partner content for mobile comes here

Het bureau beraadt zich op juridische stappen, maar heeft inmiddels ook een uitnodiging van de dienst maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente om donderdag te komen praten. 'De borduurt rechtstreeks voort op thema's die wij eerder voor dergelijke campagnes bij de gemeente hebben neergelegd', stelt Juffermans.

maakte zes jaar lang campagnes voor de gemeente. Voor deze actie is een ander bureau in de arm genomen. Juffermans zag de posters ineens op straat hangen. 'Ons concept is overgenomen en doorvertaald naar deze campagne.' Ze verwijst daarbij naar de laatste campagne die Dutchlabel voor het Meldpunt Discriminatie en de gemeente maakte. Daarbij stonden de rode Andreaskruizen, die symbool staan voor Amsterdam, over portretten. Ze lieten zien hoe anderen deze mensen 'wegkruisen' met discriminerend gedrag. In de nieuwe campagne staan de kruizen over het woord discriminatie.

Volgens de directeur moeten creatieven er tegenwoordig alles aan doen om hun werk te beschermen. 'Daarnaast is er een erecode die stelt dat je elkaars werk niet kopieert. Zeker van overheidsinstellingen mag je toch verwachten dat ze netjes met hun leveranciers omgaan?'

Een woordvoerster van de dienst maatschappelijke ontwikkeling liet weten verbaasd te zijn over de aantijgingen en wil er niet inhoudelijk op ingaan. Ze zegt dat de gemeente met het bureau om de tafel zal gaan.

Bron: Parool, ANP.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in