Overslaan en naar de inhoud gaan

Artis-Micropia viert 10-jarig bestaan met beschimmelde taart

'We wilden iets in beeld brengen dat het belang van microben niet alleen vertelt, maar ook laat zien.'
Artis Microbia
Artis Microbia

Artis-Micropia opende tien jaar geleden zijn deuren. In samenwerking met Natwerk trapt het microbenmuseum dit bijzondere jubileumjaar af met een beschimmelde taart waar zo’n 56 biljoen microben, zoals Penicillium, Aspergillus en Rhizopus, zich tegoed doen aan een feestmaal.

related partner content for mobile comes here

'Soms kan één beeld genoeg zijn. Een totaal beschimmelde taart spreekt boekdelen om het tienjarig bestaan voor dit prachtige microbenmuseum te vieren', aldus Wessel Beumer, creatief directeur bij Natwerk. 'We wilden iets in beeld brengen dat het belang van microben niet alleen vertelt, maar ook laat zien.'

Hulp van Holtkamp

Voor het maken van deze bijzondere jubileumtaart schakelde Natwerk en Artis de hulp in van patisserie Holtkamp Amsterdam. Jordy Cambach van Holtkamp: 'Toen Artis langskwam om een taart te maken voor microben waren we meteen enthousiast. Het leuke hieraan is dat we helemaal contra moeten denken. Normaal gesproken wil je juist geen schimmels in je taart hebben voor voedselveiligheid, nu juist wel.' 

Foodbureau Chuck Studios legde de 'schoonheid' van de beschimmelde taart in beeld vast.

56 biljoen microben in één foto

Thomas Swierts, hoofd van Artis-Micropia: 'Mensen zien microben zoals schimmels vaak als iets vies, maar ze spelen een cruciale rol in onze ecosystemen. Ze breken allerlei materialen af zodat de voedingsstoffen weer beschikbaar worden voor andere organismen en ook wij er uiteindelijk weer profijt van kunnen hebben. Dankzij het grote contrast met een exclusieve taart van patisserie Holtkamp laten we op een speelse manier zien hoe microben als opruimers in de natuur de kringloop sluitend maken. Want zelfs zo’n heerlijke taart wordt netjes opgeruimd door microben als wij die laten staan.'

De jubileumtaart is vanaf nu te zien in Artis-Micropia. 

Credits:
Klant: Artis, Artis-Micropia
Bureau: Natwerk 
Creatie: Tim Teunissen & Bob Dijkshoorn 
Creatieve Directie: Wessel Beumer 
Account: Daphne Weers Linthorst
Productie: Linda Peterse / Jorieke de Jong 
Productiemaatschappij: Chuck Studios 
Fotograaf/camera: Sasha Horsthuis 
Producer: Ellen Timmer 
Beeldbewerker/retouch: Tristen Mackenzie 
SFX: Leonardo Grassi
 

Lees ook

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in