Yale ontwikkelt voedingsindex
Het gaat om de Overall Nutritional Quality Index (ONQI) die tientallen voedingsmiddelen bevat die zich bevinden op een schaal van 1 tot 100. De index wordt samengesteld op basis van een gepatenteerd algoritme waarbij micro- en macronutriënten een cijfer krijgen op basis van hun gezondheidswaarde en de mate waarop deze nutriënten zich in dat bepaalde voedingsmiddel bevinden.
Uiteindelijk rolt er na het wegstrepen van de negatieve tegen de positieve punten een rapportcijfer uit. Het systeem komt op de markt onder de naam NuVal. Drie supermarktketens zouden interesse hebben in het systeem.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisVolgens Patricia Schutte van het Voedingscentrum is het gevaar van de index dat consumenten te vaak voedingsmiddelen in de hogere regionen gaan eten. 'Dat kan leiden tot een te eenzijdig voedingspatroon. Je hebt ook eiwitten nodig, of deze nu van dierlijke- of plantaardige oorsprong zijn', zegt ze tegen Elsevier Voedingsmiddelenindustrie.
Bron: Elsevier/Belga.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid