Overslaan en naar de inhoud gaan

Yale ontwikkelt voedingsindex

Wetenschappers aan de Universiteit van Yale hebben een index opgesteld waarmee consumenten kunnen zien hoe (on)gezond voedsel is.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het gaat om de Overall Nutritional Quality Index (ONQI) die tientallen voedingsmiddelen bevat die zich bevinden op een schaal van 1 tot 100. De index wordt samengesteld op basis van een gepatenteerd algoritme waarbij micro- en macronutriënten een cijfer krijgen op basis van hun gezondheidswaarde en de mate waarop deze nutriënten zich in dat bepaalde voedingsmiddel bevinden.

related partner content for mobile comes here

Uiteindelijk rolt er na het wegstrepen van de negatieve tegen de positieve punten een rapportcijfer uit. Het systeem komt op de markt onder de naam NuVal. Drie supermarktketens zouden interesse hebben in het systeem.

Volgens Patricia Schutte van het Voedingscentrum is het gevaar van de index dat consumenten te vaak voedingsmiddelen in de hogere regionen gaan eten. 'Dat kan leiden tot een te eenzijdig voedingspatroon. Je hebt ook eiwitten nodig, of deze nu van dierlijke- of plantaardige oorsprong zijn', zegt ze tegen Elsevier Voedingsmiddelenindustrie.

Bron: Elsevier/Belga.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in