Pakken gamers de handschoen van Manus Machina op?
Stephan van den Brink (rechts op de foto), Tim Veenendaal en Bob Vlemmix (midden met handschoen) ontwikkelen het nieuwe besturingssysteem in de vorm van een handschoen. Zomaar een leuk gadget voor fervente gamers of staat het verlengstuk aan de basis van grote veranderingen in de sector?
Manueel besturingssysteem
Bob: “Met #home">de Manus introduceren we een nieuwe manier van gamen die je onafhankelijk maakt van muis en toetsenbord. We zagen dat de VR-potentie van handen bij lange na niet benut wordt. Met onze handschoen bieden we een manueel besturingssysteem, waarmee je behalve spellen bijvoorbeeld ook drones kunt aansturen. Wij richten ons nu voornamelijk op de gamesector. Met eenvoudige hand- en vingerbewegingen naar voren, achteren en van links naar rechts geef je commando’s.”
Vacatures
Externe communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaAccountmanager New Business
Spotta
Stand-alone met usb-kabel
De handschoen werkt al op de bestaande spellen, zonder dat extra of aparte software nodig is. Bob: “De Manus is een stand-alone-product. Je sluit de handschoen aan met een usb-kabel en je kunt meteen beginnen. Als je wilt sluit je twee handschoenen aan op je computer. We werken volop aan de mogelijkheid om ook draadloos te zijn.”
Betaalbaar voor consumenten
“Wij willen iets aanbieden wat voor consumenten betaalbaar is. Het lijkt er op dit moment op dat wij daarin de eerste zijn. Eerder hebben bedrijven pogingen gedaan met een vergelijkbaar concept, maar dat sloeg niet aan en was ontzettend prijzig. Wij willen iets aanbieden wat voor consumenten betaalbaar is.”
Ultieme spelervaring
Oculus Rift is de eerste virtualrealitybril waarmee je écht deel uitmaakt van een computerspel. Volgens Bob is de combinatie met Manus Machina goed voor de ultieme spelervaring. “Met de Oculus wordt het lastig om je muis en toetsenbord te gebruiken. Je gaat helemaal op in de spelomgeving en dat imagine-gevoel versterk je door de natuurlijke handbewegingen die je met onze handschoen maakt.”
Explosieven opruimen en duikoperaties
De bedoeling is de Manus binnen een half jaar op de markt te brengen. De start-up is bezig om zowel nationaal als internationaal door te breken. Bob: “Allereerst willen we ons positioneren als een nieuw besturingssysteem. Op langere termijn willen we ons richten op andere toepassingen. Denk naast drones bijvoorbeeld aan robots voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, of aan de communicatie bij duikoperaties. Met de handschoen kunnen duikers snelle boodschappen doorsturen zodat steeds naar boven komen onnodig wordt.”
Op de foto van links naar rechts: Stijn Stumpel, Jules Blok, Bob Vlemmix, Maarten Witteveen, Stephan van den Brink.
De inschrijvingen voor de Innovation Awards 2015 zijn geopend. Net als Manus Machina al deed kun je jouw innovatieve concept aanmelden op www.innovation-awards.nl.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid