Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne voor duurzame vis op de kaart

Tijdens de opening van de Horecava heeft Johan van de Gronden, directeur van het WNF, het startsein gegeven voor de campagne 'Duurzame vis…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het streven is dat er eind 2010 zo'n 250 horecabedrijven het MSC-keurmerk (onafhankelijk keurmerk voor duurzame wildgevangen vis) zijn. New York Pizza heeft zich als eerste grote horecaketen aangesloten bij de campagne. Het bedrijf verkoopt vanaf begin februari alleen nog maar tonijn met het MSC-keurmerk op de pizza’s en in de salades.

related partner content for mobile comes here

Van horecagelegenheden die zich aansluiten bij wordt onder meer verwacht dat zij zich laten certificeren met het MSC-keurmerk, dat het assortiment voor minimaal 30% procent uit vis met het MSC-keurmerk bestaat en dat er geen ernstig bedreigde soorten, zoals paling, blauwvintonijn en zwaardvis, op het menu staan. Voor de campagne werkt WNF samen met Koninklijke Horeca Nederland, vereniging Euro-Toques, Stichting De Noordzee, Marine Stewardship Council, het bedrijf Fishes en Stichting Vis & Seizoen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in