Netflix omzeilt commissie en de positiviteit van Google
Slimme stem-assistent Aloha
Facebook blijft vernieuwen. Al ruime tijd werkt het platform aan een stem-assistent, maar nu zijn er voor het eerst daadwerkelijk beelden. In de gelekte beelden is de omgeving te zien van de slimme luidspreker Aloha. De assistent zelf horen we nog niet, maar de eerste stappen zijn gezet! Behalve met Aloha is Facebook ook bezig met onderzoeken naar MRI-scans. Samen met onderzoekers van de NYW School of Medicine zoekt Facebook naar oplossingen om met Artificial Intelligence MRI-scans te versnellen. Een MRI-scan kan op dit moment één uur duren. Door niet gescande delen in te vullen met AI, kan dit sneller. Zo is er minder data nodig, wat veel tijd scheelt. Hoe Facebook precies gaat meewerken aan de onderzoeken is nog niet duidelijk. Goed initiatief is het wel.
Netflix-abonnees zijn woedend
Een advertentie die je favoriete Netflix-serie onderbreekt. Binnenkort kan het je zomaar gebeuren! Netflix test met het tonen van advertenties tussen afleveringen. Tijdens de test maakt Netflix reclame voor video's die op het platform te vinden zijn. En Netflix is niet de enige! Ook de streamingsdienst Twitch laat sinds kort advertenties zien. Toch zijn advertenties niet de enige inkomsten die Netflix aan het binnenhalen is. Het bedrijf probeert met vele omwegen de commissie van iTunes te omzeilen. Hoe Netflix dit doet? Het bedrijf test met beperkingen om het voor gebruikers moeilijker te maken een abonnement af te sluiten via de dienst. Als er op dit moment een Netflix abonnement wordt afgesloten via iTunes, ontvangt Apple liefst 30% commissie voor het eerste jaar. Daar is Netflix het niet meer mee eens! Het is nog onduidelijk of het bedrijf definitief stopt met de verkoop van abonnementen via iTunes. Dat ze geen omzet willen mislopen is in ieder geval zeker.
Vacatures
Externe communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaGeen slecht nieuws meer!
Google Assistent kan binnenkort alleen maar goed nieuws voorlezen. Zo hoopt Google dat gebruikers opgevrolijkt en gemotiveerd worden. Gebruikers kunnen de Google Assistent om goed nieuws vragen en krijgen dan een positief bericht te horen. Volgens psychologisch onderzoek is goed nieuws bevorderlijk voor het mentale welzijn van mensen. Google laat weten dat de nieuwe functie geen magische oplossing is tegen psychische problemen. Toch denkt het bedrijf dat het wel kan zorgen voor meer vertrouwen in de medemens en minder stress en angst.
Nog een datalek bij Facebook?
Ondanks de goede berichten van Facebook ook slecht nieuws. Er is wéér een datalek ontdekt! In een blog waarschuwt Facebook dat gegevens van 4 miljoen gebruikers zijn gelekt. Facebook-gebruikers van de app myPersonality zijn deze keer de klos. Waarschijnlijk heeft de app persoonlijke data van Facebook-gebruikers met onderzoekers en derde partijen gedeeld. Facebook wilde controleren hoe myPersonlity omgaat met gegevens, maar dit verzoek werd geweigerd. Genoeg reden voor Facebook om te vermoeden dat gegevens zijn misbruikt. Niet zo slim dus! Op dit moment heeft Facebook de app geblokkeerd. Ook gaat het platform waarschuwingen versturen naar de gedupeerde. Via de app was het mogelijk voor gebruikers om persoonlijkheidstesten te doen.
Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid