Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedoe rond mobieltje voor kinderen

De keten van elektronicazaken BCC heeft de verkoop van Foony, een mobieltje voor vier tot acht-jarigen, in Nederland gestaakt na commotie…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

‘Het is nog helemaal niet aangetoond dat mobieltjes schadelijk zijn, maar wij willen toch onze verantwoordelijkheid nemen’, zei BCC-directeur Peter Brussel vorige week. Klanten die al een Foony hebben gekocht, mogen die terugbrengen en krijgen hun geld terug.

related partner content for mobile comes here

In Groot-Brittannië stelde het hoofd van de Nationale Radiologische Beschermingsraad, Sir William Stewart, eerder vorige week dat jonge kinderen uit voorzorg geen mobiele telefoon zouden mogen gebruiken. Volgens onderzoekers hebben kinderen een veel dunnere schedel die de warmtestraling niet weert.

Foony is exclusief te koop bij BCC en de aanbieder van mobiele telefonie Debitel. ‘We staken de verkoop tijdelijk totdat er meer duidelijkheid is’, stelde Brussel namens BCC. Debitel heeft nog geen standpunt ingenomen, zei een woordvoerster. ‘We verdiepen ons in de problematiek en beraden ons op stappen.’

In 37 BCC-winkels is Foony sinds november te koop voor 99 euro (inclusief een beltegoed van 30 euro). Volgens Brussel zijn er sindsdien vijfhonderd exemplaren over de toonbank gegaan.

In een reactie laat de Gezondheidsraad echter weten dat er geen aanleiding is om mobieltjes voor kinderen te verbieden. Dat stelde de Gezondheidsraad al in 2002 en volgens E. van Rongen van de raad is er geen aanleiding om dat standpunt aan te passen. Volgens Van Rongen baseren de Britten zich op dezelfde onderzoeken als de Gezondheidsraad in 2002. De Gezondheidsraad concludeerde toen dat de invloed van mobieltjes op de hersenen bij kinderen na een jaar of twee niet anders is dan bij volwassenen. De Raad pleit wel al jaren voor meer onderzoek naar de gevolgen van straling door mobiele telefonie en UMTS-zenders.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in