[door Floor Bakhuys Roozeboom]
Van hippe openingsfeestjes tot foodbloggers, van pop-up barretjes tot gin tonic-proeverijen. Geen wereld waarin PR de laatste jaren zo’n vlucht heeft genomen als die van horeca & hospitality.
Hadden de meeste eigenaren van restaurants, barretjes en hotels tien jaar geleden nauwelijks van een PR-bureau gehoord, tegenwoordig schakelt vrijwel iedere zichzelf serieus nemende horecaondernemer een bureau in om zichzelf in de kijker te spelen én als het even kan die felbegeerde status van ‘hotspot’ te veroveren.
Ook PR-adviseurs zelf hebben zo hun plekken waar ze graag komen - om te werken, te netwerken, te zien en gezien te worden.
Dit is onze selectie, in willekeurige volgorde:
1. Taiko by Schilo (foto)
Restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel waar chef-kok Schilo van Coevorden Aziatische invloeden combineert met lokale producten.
Van Baerlestraat 2, Amsterdam
Trendy Japans restaurant met Hariprasad Shetty (voorheen Michelinster-restaurant Nobu in Londen) als executive chef. Met traditionele Robata grill dus lekker kijken hoe de garnalen door de lucht vliegen.
Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
Het restaurant van het W Hotel is met hoge plafonds, kroonluchters en marmer dé plek om gezelschap mee naartoe te nemen dat geïmponeerd wil worden.
Spuistraat 172, Amsterdam
Robuuste burgers met catchy namen in een hip interieur dat geïnspireerd is op de traditionele slager. Tout Amsterdam komt hier voor een vette hap in stijl.
Albert Cuypstraat 129, Amsterdam
Onder de hotspots in de communicatiewereld is Dauphine een absolute Amsterdamse klassieker. Geijkte ontmoetingsplaats voor zakenlunches, dinerjes en netwerkborrels.
Prins Bernardplein 175, Amsterdam
Met een imponerend interieur van ontwerper Marcel Wanders in dit restaurant van het Andaz Hotel zo’n plek waar je geweest moet zijn.
Prinsengracht 587, Amsterdam
Het populaire vleesrestaurant van chef-koks Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (jaja, het nieuwe liefje van Katja Schuurman) waar elk half jaar een ander dier centraal staat.
Utrechtsestraat 6, Amsterdam
‘Funky food experience’ van Jin Hu (van de Arnhemse hotspot Velvet), waarin een jong team met ervaring in toptenten als The Fat Duck, de Librije en Noma gasten een vast menu voorschotelen.
Westerstraat 264, Amsterdam
Met niets maak je zulke goede sier bij je connecties als het kennen van dat ene Aziatische pareltje midden tussen de schreeuwerige toeristenbarretjes. Voor echt lekker Indiaas eten.
Korte Leidsedwarsstraat 203, Amsterdam
Als tijdloze stadsbrasserie is Dudok een Rotterdams icoon onder de hotspots. Befaamd om de klassieke appeltaart met slagroom.
Meent 88, Rotterdam
Vernoemd naar de vroegere fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren en bekroond met ‘Beste Burger van Nederland 2015’ is deze burgerbar een nieuwe Rotterdamse favoriet.
Witte de Withstraat 70, Rotterdam
Dit hippe en levendige bierlokaal in het ‘Soho van Rotterdam’ is de ideale plek voor een gezellige (netwerk)-borrel.
Nieuwemarkt 11, Rotterdam
Trendy sky bar van chef Marnix Benschop, ideaal voor snacks en cocktails en adembenemende uitzichten over Rotterdam.
Stationsplein 45, Rotterdam
Café meets restaurant meets poppodium in het gebouw van de oude Hollywood.
Schiestraat 20, Rotterdam
‘Beer, bbq, music, sun, and lovely people’, zo prijst de Biergarten zichzelf aan. Als outside only bar is de Biergarten de Rotterdamse hotspot voor de zomer.
Schiestraat 18, Rotterdam
Restaurant in oud fabrieksgebouw, daar loopt iedereen bij voorbaat al mee weg. En dan is Mama Kelly ook nog ‘een van de betere industriële restaurants’ volgens De Volkskrant.
Saturnusstraat 100, Den Haag
Indruk maken op mensen die de Randstad nou wel gezien hebben? Bij deze hotspot aan het Grevelingenmeer zou je je zo in Ibiza, St Tropez of Miami wanen.
Punt 1, Oudorp
Restaurant van chef-kok Edwin Kats (voorheen twee sterrenrestaurant La Rive), waar je zomers aan het water kunt zitten en shared dining het uitgangpunt is.
Wilhelminaplein 1, Den Bosch
Zuidelijke hotspot ‘op het snijpunt van oud en nieuw, klassiek en modern’, in een oude monumentale boerderij.
Dorpsplein 4, Riethoven
Nieuwe Spaans-Nederlandse place to be in Eindhoven, gerund door Adrian Zarzo, ‘talentvolste sommelier van het jaar’ en ‘beste jonge kok van Europa’.
Bleekweg 7, Eindhoven
Dit overzicht is ook verschenen in Communicatie Magazine november 2015, in een artikel over pr-lessen uit de wereld van horeca & hospitality.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!