Rik Jansma, chef-kok en eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk, heeft in samenwerking met Van Delft Biscuits een speciale pepernoot ontworpen. De culinaire variant bedacht ligt de komende weken in een gelimiteerde oplage in de winkels.
Van Delft Biscuits is jaarlijks goed voor de productie van 4 miljard pepernoten.
Joseph Grain
De pepernoot is gemaakt van grasboter, honing, rietsuiker, volkoren spelt en graan van Joseph Grain, een graansoort die al ruim 4.000 jaar geleden in Egypte werd verbouwd. De typische smaak komt van verse bergamot citroen.
De lekkernij heeft de naam De Hemelse Pepernoot gekregen en is vernoemd naar het voormalige Agnietenklooster waar nu restaurant Basiliek is gevestigd. De Hemelse Pepernoot is verkrijgbaar in zakjes van 300 gram, die voor 4,- euro te koop worden aangeboden in winkels in Harderwijk, Groningen en Maastricht.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!