Een jaar na de aankondiging van de centralisatie van Unilever's Food R&D centra vanuit Heilbronn (Duitsland), Polen en Vlaardingen, gaf Paul Polman vrijdag 3 november het startschot voor de bouw van het nieuwe wereldwijde Foods Innovation Centre in Wageningen.
Dat deed hij samen met Maarten Camps (secretaris generaal Ministerie Economische Zaken en Klimaat), Louise Fresco (voorzitter Raad v Bestuur Universiteit Wageningen) en Aalt Dijkhuizen (voorzitter topsector Agri & Food).
Polman legt de samenwerking uit: 'In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan dat er op dit moment wordt geproduceerd. Dat vraagt een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem. Dit kan niet door een enkel bedrijf bereikt worden, maar vraagt intensieve samenwerking. Als onderdeel van het Wageningse eco-food system hebben we toegang tot internationaal talent en kunnen we nieuwe manieren van samenwerken ontwikkelen.' Polman noemt daarnaast ook de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.
Aan wat voor soort innovaties moeten we dan concreet denken? Veel op het vlak van vleesvervangers, aldus de woordvoerder van Unilever. Maar ook producten zoals Knorr Wereldgerechten geschikt maken voor de bereiding van vegetarische maaltijden, bijvoorbeeld met noten of champignons. En nog minder zout in bestaande producten.
Het Global Foods Innovation Centre is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en streeft naar een hoge duurzaamheidscertificering. De bouw is in handen van Dura Vermeer en is naar verwachting media 2019 afgerond.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!