Je lijkt wel een kunstwerk
Vergeet de filters van Snapchat en Instagram. Wij introduceren met een hoop toeters en bellen: de Prisma App! Met slechts een druk op de knop tover jij jezelf om in een échte Mondriaan of Picasso. Middels een combinatie van kunstmatige technologie wordt een foto die je upload geanalyseerd op kleur en vorm, waarna de foto volledig opnieuw wordt opgebouwd met een filter naar keuze.
De app is razend populair met al meer dan twee miljoen gebruikers en counting. Ken je het nog niet? Dan zul je ongetwijfeld verslaafd raken zodra je de app gaat gebruiken. Wat een plaatje!
Smile(y) on World Emoji Day
Zondag 17 juli was het World Emoji Day: de dag waarop iedereen door Twitter werd aangemoedigd emotions te gebruiken. Het platform had zelfs een speciale emoji ontworpen voor deze feestelijke dag. Deze emoji werd geactiveerd op het moment dat je de hashtag #WorldEmojiDay gebruikte.
Over emoji’s gesproken: de bij en de citroen raakten afgelopen tijd ineens heel erg populair. Nu horen we je denken: wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Nou, Beyoncé a.k.a ‘Queen Bee’ (snap je ‘m?) en haar nieuwe juicy album Lemonade!
Hieronder een overzicht van de top 5 meest gebruikte emoji’s binnen vier categorieën. Welke gebruik jij het meeste?
Nu even niet
Facebook zou Facebook niet zijn als ze niet weer met wat nieuws komen. Deze keer bieden ze de mogelijkheid video’s op te slaan zodat je deze op een later moment, offline kunt bekijken. Hoe dat kan? Via de “Saved” button binnen de app kun je de video’s terugzien en zonder internetverbinding terugkijken.
In eerste instantie was deze functie bedoeld om gebieden waar slecht bereik was te dekken, zoals in grote delen van India. Facebook vond het blijkbaar bij nader inzien een goed idee om dit voor Android gebruikers wereldwijd aan te bieden.
Wel of niet herkenbaar?
Wel of niet herkend kunnen worden? Met die vraag is Snapchat bezig geweest na een rechtszaak waarbij een Amerikaanse man beweerde dat Snapchat de gezichtsdata bezit en hier wellicht verkeerde bedoelingen mee heeft. Conclusie: de app heeft een patent aangevraagd op het waarborgen van gezichtsherkenning. Dat houdt in dat het platform op deze manier personen op de foto identificeert en dat er wordt gekeken of diegene op Snapchat zit. Iedere gebruiker kan in de app aangeven of hij of zij de foto wil delen. Indien een persoon de foto niet wil delen dan wordt deze ook niet geplaatst.
Hiermee wil Snapchat de privacy van haar gebruikers dus juist beschermen in plaats van misbruiken. We hopen dat dit daadwerkelijk de bedoeling is en het geen averechtse werking gaat hebben…
Instaplan
Het is er nu eindelijk, hetgeen waar je zó lang op hebt gewacht: Instagram posts inplannen! Omdat Instagram geen application programming interface heeft, werden dergelijke programma’s als Coosto en Hootsuite niet ondersteund. Maar met de Buffer app verdwijnt dit probleem als sneeuw voor de zon. Wat is het addertje onder het gras? In principe is die er niet, tenzij je het een probleem vindt om ervoor te betalen. Maar ja, als je dit voor professioneel gebruik wilt doen dan wil je natuurlijk vrij zijn in de hoeveelheid posts die je kunt plaatsen. Aan de gratis accounts zit namelijk een limiet. Benieuwd? Bekijk het hier.
Je bent weer up to date, dat voelt goed he? We wensen je veel plezier dit weekend met het maken van Prisma kunstwerken. Kun je ze gelijk inplannen op Instagram.
Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!