Reclamemannen brengen chocobeleg naar New York onder de merknaam 'Hagelswag'

'We werden geïnspireerd door een verhaal over een Amsterdamse chocolatier in de 17e eeuw die hagelslag destijds al naar Nieuw Amsterdam (nu New York) wilde brengen.'

Twee jonge Amsterdamse creatieven zijn een campagne gestart om een chocoladebroodbeleg naar New York te brengen. Onder de naam Hagelswag introduceren zij ‘chocolade op brood’ op de Amerikaanse markt. ‘Hagelswag is gemaakt van topkwaliteit chocolade waarbij we ons hebben laten adviseren door één van Nederlands beste chocolatiers’, aldus Lennart de Jong van creatief duo Vos&Len

‘Hagelslag is misschien wel ons beste exportproduct dat nooit succesvol geëxporteerd is’, vervolgt Robbert Vos. ‘We werden geïnspireerd door een verhaal over een Amsterdamse chocolatier in de 17e eeuw die hagelslag destijds al naar Nieuw Amsterdam (nu New York) wilde brengen. Een schipbreuk twee zeemijl voor de kust zorgde ervoor dat ons favoriete broodbeleg niet dezelfde wereldfaam heeft als onze kazen, klompen en tulpen.’

In twaalf maanden tijd ontwikkelde het duo een chocoladebeleg dat zij omschrijven als ‘chocolate chunks’. De Jong: ‘Tijdens onze ontwikkeling lazen we een veel gedeeld en geliked bericht op Facebook gericht naar een grote chocoladefabrikant met de vraag waarom ze geen hagelslag ontwikkelde. De fabrikant gaf aan dat hagelslag veel ongezonde toevoegingen bevatte en daarom niet paste in hun filosofie. Zij dachten vanuit een bestaand product, terwijl wij juist andersom dachten: ‘hoe kun je van goede chocolade een succesvol broodbeleg maken?’ Dat resulteerde in een gezondere en lekkerdere hagelslag. ‘Natuurlijk is het iets duurder, maar iedereen die Hagelswag eet beseft ineens hoe chocolade op brood hoort te smaken. We krijgen al ontzettend veel aanvragen voor een fles!’, aldus Vos.

De Jong en Vos startten een campagne voor Hagelswag op crowdfunding website Kickstarter. Met het geld dat ze ophalen zetten de mannen een productielijn op en introduceren ze Hagelswag in New York. ‘We willen samen met alle Nederlanders de missie die de Amsterdamse chocolatier in 1656 begonnen is afmaken. Eerst New York aan de hagelslag krijgen en dan de rest van de wereld!’, aldus Vos.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie