Overslaan en naar de inhoud gaan

Productintroductie op social media: 7 tips

Ga je een nieuw product introduceren? Wil je deze introductie een extra boost geven met behulp van social media? Gebruik dan deze 7 tips om…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Ga je een nieuw product introduceren? Wil je deze introductie een extra boost geven met behulp van ? Gebruik dan deze 7 tips om je doelgroep over jouw nieuwe product te laten praten.

related partner content for mobile comes here

1. Kies een memorabele naam
Of jij een productnaam prima passend, goed of fantastisch vind doet er niet toe. Als je inzet dan wil je dat je doelgroep over jouw product praat met hun vrienden. Zij moeten jouw boodschap verder brengen, dus moeten zij jouw product kunnen herkennen en onthouden.

2. Kies een haakje
Is er een trend of event waarop je kunt inspelen? Iets waaruit blijkt dat jouw product echt onmisbaar is voor jouw doelgroep? Vertrouw niet op je onderbuikgevoel maar analyseer onder andere de relevante zoektrends en trending topics op twitter. Kies hieruit een haakje en verwerk de details die deze analyse oplevert in je berichten.

3. Maak het controversieel
Niets zo mooi als een discussie waarin jouw product de hoofdrol speelt. Iedere keer ligt het weer op de lippen en toetsen van de voor- en tegenstanders van een stelling, opvatting of ander subjectief iets. Maak hierbij slim gebruik van bijvoorbeeld de questions en comments op je Facebook pagina, die niet alleen goed zijn voor het engagement maar jouw introductie ook verspreiden naar de vrienden van je reageerders.

4. Praat niet te vroeg
Hoe verleidelijk het ook is om alvast een tipje van de sluier op te lichten, doe het niet. Grote kans dat je doelgroep de aandachtsspanne van een fruitvlieg heeft en allang al met andere zaken bezig is als jij je Grote Nieuws gaat brengen.

5. Seeding
Breng je doelgroepen en de key influencers daarbinnen in kaart en voed hen vlak voor je introductie met tailor made blogs, tweets en updates die zij zo kunnen overnemen. Deze oldskool benadering werkt ook in PR 2.0.

6. Reageer (zelf)
Hoe makkelijk het ook is om reacties op jouw berichten, tweets en updates uit te besteden aan bijvoorbeeld je PR bureau, zorg ervoor dat je zelf herkenbaar en bereikbaar bent en reageer direct. Zo’n persoonlijke benadering wordt zeer gewaardeerd.

7. Meten is weten
Zorg dat je de reacties, interacties en het effect daarvan meet en analyseert met tools als TweetReach, Facebook Insights, Google Analytics etc. Niet alleen om waar nodig bij te sturen, maar ook om ervan te leren voor een volgende introductie.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in