Overslaan en naar de inhoud gaan

Banensite laakt werving gemeenten

De eind vorig jaar gelanceerde 'nationale vacaturesite voor Nederlandse gemeenten', GemeenteBanen.nl, bevat inmiddels ruim 1000 cv's en…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Met name jongeren en vrouwelijke banenzoekers leggen grote en toenemende belangstelling aan de dag voor de in de opgenomen gemeentelijke en andere lagere overheidsfuncties. Voor de gemeentelijke overheid is dat een gunstige ontwikkeling, omdat daarbinnen sprake is van een sterk verouderend personeelsbestand.

related partner content for mobile comes here

Volgens Martin Geerling van JobsRepublic.com uit Bergen (NH), het internetbedrijf dat de vacaturesite heeft ontwikkeld, gebruikt gemeentelijk Nederland in haar personeelswerving aan de ene kant teveel oude, verstofte, thema's en probeert zij aan de andere kant vaak krampachtig te concurreren met de private sector. 'Laten we toch vooral beseffen, dat niet iedereen uit is op een baan die misschien wel een mooie lease-auto oplevert, maar daarnaast vaak weinig "deel van leven".' Maar er zijn ook andere, belangrijker, argumenten. Werken bij de gemeentelijke overheid biedt immers ook een reële mogelijkheid om een actieve maatschappelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en verbetering van de eigen woon-, werk- en leefomgeving. De Nederlandse gemeentelijke overheid zou daar actiever op moeten inspringen, aldus Geerling.

Bij GemeenteBanen.nl zijn inmiddels zo'n 80 Nederlandse gemeenten aangesloten. Verwacht wordt dat dit aantal in de komende maanden zal stijgen naar tenminste 150 gemeenten, die zorgen voor een voortdurend en groeiend aanbod van gemeentelijke vacatures. Onderdeel van is een cv-bank, waarop banenzoekers hun cv's en functiewensen kunnen achterlaten. Deze cv-bank is uitsluitend toegankelijk voor deelnemende gemeenten.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in