Eén van de restaurants die meewerkt aan een experiment van ADSA die lokale koks betrekt bij zijn take-away aanbod is Zouk in Bradford. Zouk is een grill annex teabar met gerechten uit de Pakistaanse en Indiaase keuken. De samenwerking werd in het voorjaar gelanceerd en sindsdien is de verkoop verdrievoudigd.
ASDA rekent gemiddeld 50 pence voor een kleine snack en drie tot vier pond voor een hoofdgerecht. Dat zijn lage prijzen in vergelijking met het restaurant, maar ASDA neemt uiteraard grotere hoeveelheden af die de kok in staat stellen de capaciteit van zijn keuken beter te benutten. Behalve klassieke favorieten zoals Kip Tika Massala verkoopt Zouk Deli ook regionale specialiteiten zoals Lam Nihari en Goan Viscurry.
Volgend jaar breidt ASDA het experiment uit naar Londen, waar een samenwerking met de restaurants van Chak 89 wordt getest. Chak 89 is een keten van restaurants die speciaal zijn ingericht voor bruiloften en partijen. Het bedrijf kan desgewenst ook west-indische bruiloften van een traditioneel diner voorzien. De keukens zijn derhalve ingesteld op grootschalige catering. De naam verwijst naar een serie steden die onder Brits bewind ontstaan zijn langs de rivier Sutlej, thans onderdeel van Pakistan.
Is er een Chinees-Indisch restaurant die iets vergelijkbaars kan doen voor Jumbo?
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!