
De NS heeft Station Beijing gelanceerd: een platform op internet waarbij het olympisch nieuws wordt verzorgd door familieleden of vrienden van de sporters.
Ik vind het initiatief prachtig. Het laadt het merk NS prima.
Vacatures
Marketing Manager (Maternity Cover – 6 Months)
ArtipoppeSpecialist Online Marketing
FirdaAllround Communicatieadviseur (28-32 uur)
CTGBDe spoorwegen, partner van sportkoepel NOC*NSF, laten zeven sporters op de voet volgen door de speciale reporters.
Niet de topprestatie staat centraal, maar juist de mens achter de topsporter en de wereld rondom de sporters en de Olympische Spelen.
Op internet zijn filmpjes, columns en verhalen over o.a. zwemster Marleen Veldhuis, wielrenner Theo Bos, en judoka Edith Bosch te bekijken en te lezen.
Met Station Beiijng laat NS zien te herkennen dat ze hun advertentiegelden goed besteden kunnen aan "content": reclame waar wij als publiek nog wat aan hebben ook. De tijd dat dure one-way campagnes op TV nog impact hadden op de massa is toch echt voorbij.
Daarbij is het idee zelf ook nog eens erg goed. Station Beijing gaat geheid interessante inkijkjes in het wel en wee van onze sporters opleveren. Aangejaagd door de spotjes op televisie, zullen velen de website gaan bezoeken.
Experts in 'Het Financieele Dagblad' van vandaag laken de campagne omdat het te weinig te maken heeft met het reizen over het spoor.
Ik vind dat onzin. Het heeft namelijk wel vanalles met 'het merk' NS te maken. De campagne laadt helemaal prima het warme, volkse en tikje kneuterige van NS als merk.
NS als merk vind ik daarom een geloofwaardige afzender van dit alles. Het zet hopelijk een trend dat de NS de VPRO van het adverteerderswereldje wordt.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee