Overslaan en naar de inhoud gaan

Kweekvlees, maar dan met een lekkere naam

Tijdens de presentatie van de hamburger van kweekvlees, gaf hoogleraar Mark Post aan dat het slagen van het project nu in de handen van…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

CNN, BBC, Reuters en zelfs de Chinese staatstelevisie waren er vanmiddag bij toen in Londen 's werelds eerste hamburger uit kweekvlees de pan in ging. Van Maastrichtse makelij, uit de Nederlandse laboratoria met een zacht 'g' gebakken.

related partner content for mobile comes here

Mark Post, de hoogleraar achter het vlees, gaf aan dat het verdere succes nu in handen is van marketing. Technisch kan het gemaakt worden, inmiddels al met grote overeenkomsten met echt vlees zo bleek.

Nu is het een kwestie van aan man en vrouw brengen. Post zelf snap het goed hoe dat werkt. Dat bleek al uit de presentatie zelf, die niet vooral over het vlees ging of over het technische hoogstandje dat nodig was om het te maken. Dat leek haast bijzaak. Nee, het was toch vooral een proeverij of dit product 'echt vlees' zou kunnen vervangen.

Post gaf zelf verschillende argumenten waarom dat erg goed zou zijn - vooral duurzaamheid kwam voorbij. Uit een klein stukje van een biefstuk kunnen een paar honderd stamcellen gehaald worden. 'Daar kan zeker 10.000 kilo vlees mee worden gemaakt. Dus van een heel biefstuk kun je al snel een miljoen kilo vlees worden maken', aldus de rekensom van Post en zijn collega's.

Volgens Post is de benaming van het product volgens hem uiteindelijk van eminent belang is. Want hoe heet dit vlees? 'We hebben het nu cultured beef genoemd, maar ook omdat we niets beters voorhanden hadden', zei Post tijdens de presentatie. 'Uiteindelijk hoop je dat ze het over gewoon "vlees" hebben als het over dit product gaat.'

Frankenburger zou volgens hem in ieder geval niet geschikt zijn. Maar welke naam dan wel? Kweekvlees? Mmmh. In-votrovlees, Labburgers? Roept u maar!

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in