Overslaan en naar de inhoud gaan

ISP van Unilever toegestaan

Het Ice Structuring Protein (ISP), dat is ontwikkeld door Unilever is goedgekeurd onder de Novel Foods-wetgeving. Het mag daardoor worden…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het ingrediënt is ontwikkeld om het vetgehalte in consumptie-ijs te reduceren en om de stabiliteit ervan te verbeteren. Unilever zegt dat met ISP het vetgehalte met de helft omlaag kan, zonder dat smaak en textuur nadelig worden beïnvloed. Ook kan volgens Unilever door de verbeterde stabiliteit het fruitgehalte in ijs hoger, en smelt het ijs langzamer.

related partner content for mobile comes here

Unilever had in 2006 de aanvraag voor het ISP ingediend. Het produceert het ingrediënt op basis van fermentatie via gist. ISP's komen ook in de natuur voor. Dieren en planten produceren ISP's om te overleven in temperaturen onder nul. Kleine ijskristallen worden door ISP’s gebonden, zodat ze niet verder groeien en herkristallisen.

Volgens Unilever zullen de eerste producten met ISP in 2010 op de Europese markt komen.

Bron: EVMI

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in