Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreamforce (II): Peter Gabriel en Witness.org

(Deel I)
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

()

related partner content for mobile comes here

Naast veel informatie over software en CRM was er op het congres DreamForce ook ruimte voor ideële zaken.

We hebben het op MolBlog vaak over wat de huidige technologie en ontwikkelingen voor consumenten betekenen: 'Meer macht voor de consument!'

Maar technologie en internet kunnen op een veel belangrijker vlak nog meer betekenen: het tegengaan van schending van de mensenrechten.

Peter Gabriel, bekend als solo-artiest en voormalig lid van Genesis, richtte in 1992 samen met de de organisatie op.

Human Rights Now!
Peter Gabriel deed in 1988 samen met onder andere Sting en Bruce Springsteen mee aan de . Hij nam zijn eigen camera mee en ontdekte dat beelden en video's vaak een groot aandeel hadden in het aan de kaak stellen van schendingen van mensenrechten.
Niet lang nadat in 1992 de rellen in Los Angeles vanwege de (mishandeling van een zwarte taxichauffeur door blanke agenten, toevallig gefilmd door een voorbijganger) hadden plaatsgevonden, werd Witness.org opgericht.

Peter Gabriel

Witness.org verschaft onder andere de technologie voor mensen om beelden en video's van misstanden naar buiten te brengen.
In 2007 werd the site in het leven geroepen. Iedereen kan via deze site video van het schenden van mensenrechten online zetten en aan de wereld tonen. 'See it. Upload it. Share it. Take action' is het motto van The Hub. Naast het kunnen uploaden en zien van video's is het ook een forum voor discussie en verschaft het informatie voor iedereen die begaan is met mensenrechten.

vertelde op het DreamForce-congres als voorbeeld voor de invloed van technologie over een vraaggesprek tussen een interviewer en een Afrikaanse vrouw. De interviewer vroeg haar wat voor wezenlijk belang is voor de verder ontwikkeling van Afrika. Als antwoord liet ze haar mobiele telefoon zien.

'Technologie', zei ze. De interviewer gaf aan dat hij zijn twijfels had of technologie wel zo belangrijk is. 'Je bedoelt technologie als: vuur, het wiel?' zei de Afrikaanse vrouw. 'Ik zal je zeggen, deze telefoon zal voor ons Afrikanen belangrijker zijn dan het wiel.'

Gabriel: 'Technologie is tegenwoordig overal. Steeds meer mensen hebben een mobiele telefoon en de meeste van deze telefoons hebben een camera. Misstanden kunnen worden gefotografeerd, gefilmd door iedereen met zo'n telefoon. De gevolgen zullen ongekend zijn.'

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in