Consument heeft geen probleem met gemanipuleerd voedsel
Dat is de conclusie van een groot Europees onderzoek dat in Nederland is uitgevoerd door de Technische Universiteit (TU) Delft. Tweederde van de Nederlandse consumenten kijkt niet op het etiket van eten om te controleren of het gemanipuleerd is. Alleen een kleine minderheid controleert de aankopen in de supermarkt. In de rest van de onderzochte landen reageren burgers net zo stoïcijns op gemanipuleerd voedsel, vooral slaolie en margarine.
'Deze studie toont aan dat de meesten niet bewust genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen negeren in de supermarkt, wat mensen ook zeggen in opiniepeilingen', reageerde projectleider professor Vivian Moses van het Londense Kings College. Het onderzoek duurde twee jaar en werd gehouden in tien Europese landen.
Vacatures
Accountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisBron: De Telegraaf.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid