Overslaan en naar de inhoud gaan

STAP bepleit verlaging alcoholpercentage bier

Bierbrouwer Heineken is van plan om het alcoholpercentage van een van zijn Britse merken met 1 procentpunt te verlagen. Ook overweegt de…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat meldt het Nederlands Dagblad. Op een verlaging van het alcoholpercentage is volgens STAP winst te behalen. “Minder alcohol veroorzaakt minder schade,” aldus Esther van den Wildenberg van STAP. Ze denkt niet dat de Britten nu meer gaan drinken om hetzelfde effect te krijgen. “Op een gegeven moment kan je lichaam al dat vocht niet meer aan. Ongemerkt krijg je dus minder alcohol binnen.” Tegelijk is zij kritisch: “Hiermee worden wel heikele punten zoals prijsverhoging en accijnsverhoging omzeild.”

related partner content for mobile comes here

Volgens een woordvoerder van Heineken is het verlagen van het alcoholpercentage een heel effectieve manier om de alcoholconsumptie te verminderen. In Nederland grijpt Heineken echter naar andere middelen om alcoholmisbruik tegen te gaan. “We willen duidelijk maken dat het niet stoer is om te veel te drinken. Daarvoor hebben we speciale bewustwordingskaarten gemaakt waarop signalen staan van alcoholmisbruik. Verder hebben we BOB-teams en verspreiden we voorlichtingsmaterialen onder barmedewerkers,” aldus de woordvoerder.

Volgens STAP kon Heineken in Groot- Brittannië niet anders dan maatregelen nemen. In het land is de alcoholproblematiek groot. Dat laatste is ook een probleem in Nederland, signaleert Van den Wildenberg. “Tegenwoordig kun je een halve liter bier kopen in de supermarkt met een percentage van acht tot twaalf procent alcohol. Gewoon, voor een euro.” Door de veranderende markt is het volgens haar ook niet meer duidelijk hoeveel standaardconsumpties je nu op hebt. Volgens STAP zou het beter zijn als het aantal gram alcohol op bijvoorbeeld een blikje bier werd vermeld, naast het percentage.

Daarnaast pleit het instituut voor meer aandacht voor evenementenbier. Dat is bier met een lager percentage dan normaal en wordt geschonken bij grote feesten. (Nederlands Dagblad)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in