Overslaan en naar de inhoud gaan

Het oog wil ook. Wat?

Duitsers willen de Hollandse aardappelen niet meer. Ze vinden ze te lelijk. De Franse aardappel rukt op, want die is wel mooi glad en rond.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Uit eerder onderzoek onder Duitse consumenten bleek dat de ideale paprika er lelijk uit ziet. Vreemde vormen, en hier en daar zelfs een bruin plekje worden op prijsgesteld. Al te symmetrische en glimmende paprika's zijn in de ogen van veel consumenten onaantrekkelijk. Hoe zit dat?

related partner content for mobile comes here

De verschillen wijzen niet zo zeer op een andere beleving van de aardappel t.o.v. de paprika. De verschillen van beoordelen van uiterlijk hebben te maken met verschillende elkaar kruisende trends in food. Enerzijds willen we een mooi product, want dat zegt iets over de inhoud. Als de producten echter té mooi zijn, of beter gezegd allemáál heel mooi zijn, dan krijgt de consument argwaan.

Voedsel moet gewoon makkelijk, mooi en lekker zijn, maar niet onder verdachte omstandigheden geproduceerd zijn; dan maakt men plots een ruk de andere kant op en eist ambachtelijke producten met karakter: dus met 'een vlekje'.

Wat moeten Hollandse aardappelboeren nu doen? Mooie aardappelen gaan verbouwen, of ambachtelijkheid claimen? Of nog iets anders?

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in