UPC moet gegevens abonnee afstaan aan Brein
Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam gisteren bepaald. Brein had de rechter ingeschakeld omdat UPC weigerde de persoonsgegevens te onthullen van de klant, die grote hoeveelheden beschermde films, muziek en software had aangeboden via de ‒ inmiddels opgeheven - site Dikkedonder.nl.
De rechter oordeelt nu dat een serviceprovider de gevraagde gegevens zou moeten verstrekken als sprake is van inbreukmakend (onrechtmatig) handelen van abonnees. Daarnaast moet duidelijk zijn dat de abonnee ook daadwerkelijk degene is die zich aan dit handelen zou hebben bezondigd.
Volgens de voorzieningenrechter kan het zo zijn dat de privacybelangen van iemand moeten wijken om tegen onrechtmatig handelen op te treden. Die criteria zijn in dit geval van toepassing, aldus de rechter.
Vacatures
Externe communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaAccountmanager New Business
SpottaDe stichting Brein verloor eerder een rechtszaak tegen vijf grote providers (waaronder Chello) om de gegevens van 45 gebruikers van het veelgebruikte uitwisselprogramma Kazaa. Het kort geding was een nieuwe poging (ANP).
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid