Foodtrends voor 2013
Vlees en vis
Ondanks de crisis worden consumenten steeds milieubewuster. Dierenwelzijn, herkomst en kwaliteit krijgt meer aandacht. Vlees zal steeds duurder worden en om deze redenen gaan mensen op zoek naar alternatieven. Vleesvervangende producten worden mainstream en steeds meer mensen kiezen voor ‘vega for a day”. Nederlanders gaan ook meer vis eten.
Eten uit de achtertuin
Om kosten te besparen ontpoppen we ons zelf tot huistelers en verbouwen zelf steeds vaker natuurlijke producten. Producten en ingrediënten van dichtbij huis hebben een grote aantrekkingskracht. Het gevoel van trots speelt hierbij een even grote rol als het milieuaspect.
Vacatures
Externe communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaAccountmanager New Business
Spotta
Afgepast
We kopen en eten steeds meer op maat. Kleinere porties zorgen ervoor dat er minder eten in de prullenbak belandt. Hebben we toch nog ingrediënten over, dan gooien we dit steeds minder vaak achteloos weg.
Terug naar vroeger
De kliekjes krijgen een plek in gerechten uit grootmoeders tijd, zoals stamppotjes, stoofgerechten en wentelteefjes. ‘Vergeten groenten’ zien we vaker terug. Meer variatie is de trend en de met uitsterven bedreigde groenteman heeft hiermee producten waarmee hij zich kan onderscheiden.
Ouderwets snacken
Men durft zich op straat niet meer schaamteloos te vertonen met een kroket of frietzak in de hand. Snacken is ongezond en past niet in een gezonde lifestyle. De nieuwe manier van snacken dient zich aan: Chips van groenten, gefrituurde insecten en kleine hapjes , van verse ingrediënten, die we kennen van onze vakantiebestemmingen. Ook de comeback van de popcorn is een feit.
Eet-ertainment
Eten is een belevenis, een moment om met anderen te delen. Wat je eet zegt iets over wie je bent. De verpakking van consumptie is hierbij ook een belangrijk statussymbool. Loop jij met een ‘Starbucks”- of “Coffee Company” To Go over straat? Eten is een belevenis en moet ons kunnen verrassen. De Bubble Tea uit Azië is hier een leuk voorbeeld van. Deze variant van de ijsthee bevat verrassende bestanddelen, die het consumeren ervan spannend maken.
Eating – in!
In 2013 zullen we minder buiten de deur gaan eten, maar willen we wel eten als ontspanning en ontmoetingsactiviteit blijven houden. Vrienden en familie worden uitgenodigd voor het diner.
Restaurants
Op het gebied van steeds vaker voorkomende allergieën en wensen zullen er meer varianten op de menukaarten van restaurants staan. Zo zal de keuzes van vegetarische gerechten worden aangevuld met o.a. glutenvrije gerechten en biologische gerechten. Restaurants zullen hierop inspelen door klantgerichter te gaan denken.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid