Overslaan en naar de inhoud gaan

Chefkok en fotograaf J. Walter Thompson Amsterdam komen met fotoproject Menu

In een serie portretten, nemen Robbie Postma (chef) en Robert Harrison (fotograaf) de kijker terug naar de oorsprong van een menu.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Ze serveerden het resultaat niet op een bord maar op een gezicht.

related partner content for mobile comes here

Bij het creëren van deze beelden, volgden Postma en Harrison dezelfde principes die een chef zou volgen bij het creëren van een menu: met veel aandacht voor detail, compositie, voorbereiding en natuurlijk de ingrediënten. Menu is handgemaakt.

Het gehele project nam een jaar in beslag, de voorbereiding van de meeste foto’s was een dagtaak.

 

Robbie Postma, Chef/Food Creative: 'Een goed menu is een verhaal met z’n eigen lijn en spanningsboog. Dat is wat we hebben getracht te creëren met dit project. We hebben een traditioneel menu gedeconstrueerd tot al zijn individuele elementen en hebben dit op een ‘verstorende’ manier weer opnieuw opgebouwd. We hebben vervolgens mijn eigen gebruikt als doek om ons geheel eigen Menu te presenteren.  Dit project gaat in essentie over de zoektocht naar perfectie en staat voor het belang van het nemen van een enorme hoeveelheid tijd en aandacht om iets moois te creëren.'

Robert Harrison, Visual Designer / Fotograaf: 'Het venijn zit ‘m in de details en dat is wat we echt ter harte hebben genomen toen we de foto’s namen. Elk apart ingrediënt is nauwgezet met de hand op de juiste plek gezet, wat vele uren voorbereiding vergde. Het was voor ons belangrijk om heel puur te werken en in het geheel geen digitale manipulatie te gebruiken. Deze aandacht voor details en techniek, gecombineerd met de ongebruikelijke scenario’s – ik denk dat sommigen zullen zeggen: ronduit verontrustende beelden – is wat dit zo’n onweerstaanbaar project maakt om aan te werken.'

Bas Korsten, ECD bij J. Walter Thomson Amsterdam: 'Ik vind MENU fantastisch, niet alleen door de fenomenale fotografie maar vooral omdat het staat voor alles wat we hier bij J. Walter Thompson willen uitdragen. We houden er van om dingen te bedenken waar een klant niet per se om gevraagd heeft en zo met onze creativiteit de traditionele opdrachten een beetje te ontregelen. Dat zorgt er namelijk voor dat we onszelf blijven definiëren. Het brengt ons naar nieuwe plekken waar we anders nooit zouden komen, zoals bij het project van Rob en Robbie. Twee mannen die een idee bedachten en dat gewoon zijn gaan doen, daar hou ik van.'

Het fotografieproject Menu wordt getoond op het professionele fotografiecongres  in Amsterdam op 3 april 2017.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in