Campagne rond voeding en CO2-uitstoot
Het Voedingscentrum constateert dat ongeveer 20 tot 35 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door eten. Dit percentage kan wel tot 60 worden teruggebracht door bewust om te gaan met voedsel en de maaltijdbereiding, zo meent het voorlichtingsinstituut. De aantasting van het milieu kan onder meer worden teruggebracht door minder eten weg te gooien. Zo'n 20 procent gaat bij de gemiddelde consument de prullenbak in.
Het Voedingscentrum begint de campagne met spotjes op tv en internet. Op het web kunnen mensen tot in detail de klimaatimpact van hun maaltijd berekenen. “Voor zover wij kunnen overzien, is dit de eerste geavanceerde internetapplicatie in de wereld waarmee mensen zo goed kunnen zien wat hun 'warme hap' betekent voor het klimaat. De zogeheten tool gaat maandag vanaf 12.00 uur live op de site van het Voedingscentrum.' (ANP)
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid