Foodsy, het restaurant zonder personeel, blijkt een PR-stunt te zijn

FNV Horeca wil aantonen dat personeel in de horeca onmisbaar is

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Niet de minste titels besteedden er aandacht aan, , en . Alle berichtten ze zonder enige argwaan over het nieuwe restaurant Foodsy dat volledig zonder personeel werkt.

Met dit nieuwe restaurant – ‘een game changer’ – zou kok en food creative Edwin Sander in Amsterdam  het ‘struikelblok van de horeca&;, het personeel, willen oplossen.  

Maar de persberichten, quotes, foto’s  en een daadwerkelijk pand blijken allemaal onderdeel te zijn geweest van  een pr-stunt van FNV Horeca om aan te tonen dat personeel in de horeca onmisbaar is.

In een schrijft de vakbond dat met dit restaurantexperiment is aangetoond dat horecapersoneel onmisbaar is. &;De horeca heeft zijn vakmensen keihard nodig. Toch wordt werken in de horeca steeds minder aantrekkelijk gemaakt. Tegenover het altijd maar werken in de weekenden, avonden en op feestdagen, korte en flexibele arbeidscontracten en zware arbeidsomstandigheden staat namelijk vaak een oneerlijke en onzekere beloning.&

Jaarlijks keert bijna bijna de helft van al het horecapersoneel de sector de rug toe&;, aldus de Horecabond.

Zie hier het fimpje van de PR-stunt:

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie