Wordt de Harry Potter-game net zo'n enorme hit als Pokémon Go?

Alles Augmented #24 🔥Tweewekelijks het laatste nieuws over augmented reality.

1. Harry Potter Wizards Unite: de nieuwe grote hit?

Na het grote succes van Pokémon Go heeft Niantic onlangs Harry Potter: Wizards Unite gelanceerd. Dit is een zelfde soort ‘real world’-game als Pokémon, waarmee je de straat op moet om te gaan toveren. Binnen 15 uur stond de app op 1 in de app stores en na een dag waren er 400.000 downloads. Enorm veel, maar Pokémon Go had er 7,5 miljoen na één dag.

Er zijn ook al grote merken zoals ATT&T en Simon Mall’s die meedoen en hun fysieke locaties beschikbaar stellen als onderdeel (inns & fortresses) van de game. Het eerste Wizards Unite Fan Festival is ook al gepland zodat tienduizenden fans kunnen samenkomen.

Het spel schijnt volgens de recensies op den duur vrij complex te worden, dus je moet wel aardige fan zijn om het te blijven spelen. Ik ben dus benieuwd of dit ook zo'n hype als Pokémon Go gaat worden, maar het brengt in ieder geval mobile AR onder de aandacht bij een groter publiek.

Harry Potter: Wizards Unite Review

2. Snapchat blijft de rockstar met innovaties, creativiteit en bereik

Snapchat blijft toch wel de ongekroonde koning van mobile augmented reality qua innovativiteit en creativiteit maar zeker ook qua bereik. Uit hun ‘Moments in Focus’ blijkt hoeveel lenses er wel niet bij bepaalde events gebruikt worden. Alleen al op NYE waren dat er al 300 miljoen.

Daarnaast had Snapchat een toffe samenwerking met kunstenaar Alex Israel tijdens het Cannes-reclamefestival. Het presenteerde diverse promoties voor de nieuwe Spiderman-film, onder andere met Papa Johns.

Spidey klom ook op Buckingham Palace. Dit soort lenses in de fysieke omgeving zijn erg tof zoals deze van McDonald’s voor Pride en het Vrijheidsbeeld tijdens de 4th of july.

Alex Israel x Snap

3. Toffe talks op 10 jaar AWE en inspirerende video's over AR-creators van Facebook

AWE, Augmented Reality World Expo, is een wereldwijd AR-evenement dat 10 jaar bestaat en dit jaar een te gekke line-up aan sprekers had. Veel taks zijn nu online terug te zien en ze hebben zelf de beste gecureerd. Ik heb zelf tot dusver alleen nog de aardige openingstalk van founder Ori Inbar gezien over 10 jaar spatial computing.

Facebook heeft daarnaast een leuke serie gemaakt van een aantal bekende Spark AR creators. Het gaat om korte video’s met creatieven als Johanna Jaskowska die camera-effecten maakt om een nieuwe schoonheid te realiseren, of met Snehaal Dhruv die met AR Bollywood-films tot leven brengt. Bekijk ze alle zes.

Johanna Jaskowska uses Spark AR Studio to re-imagine beauty

4. De ethische en morele dilemma's van mixed reality

Kent Bye heeft een fantastische podcast gemaakt met de naam Voices of VR. Deze gaat over mixed reality (VR en AR) en houdt zich ook veel bezig met de ethische kant ervan . De headsets van nu, en zeker die in de toekomst, zitten vol met camera’s en sensoren en registreren enorm veel. Dat gaat om waardewolle biometrische data, zoals waar we naar kijken en de gemoedstoestand die je uit onze pupillen kan aflezen. Wat kunnen bedrijven straks allemaal registreren en wat doen ze daar mee? Gaan ze de gegevens bijvoorbeeld verkopen aan adverteerders?

Het is goed dat er bij een ontwikkelende technologie zoals AR en mixed reality, die toch nog steeds in de kinderschoenen staat, nu al een publiek debat is. Kent Bye heeft daarom met een aantal mensen onderstaand framework ontwikkeld en praat daar over in zijn talk ’Moral dilemma’s of mixed reality’.

moral dilemma mr

5. Met AR je gesprekspartner laten denken dat je aandachtig luistert

Als we AR gebruiken op ons gezicht is het meestal voor fun zoals gekke lenses en camera-effecten. Of we proberen er iets mee uit voordat we het gaan kopen, zoals een bril.

In de aankomende release van iOS13 zit iets dat erg functioneel is, maar vooral ook erg “slim”. Het heet  Attention Capture en is te gebruiken in Facetime. Het past in AR de stand van je ogen aan zodat het lijkt alsof je altijd in de camera kijkt, ook al kijk je de andere kant op. Zo lijkt alsof je altijd geïnteresseerd luistert naar je gesprekspartner. Sneaky toch? Dit is best zo'n moreel dilemma waar Kent Bye het over heeft.

🔥Lees meer en schrijf je in 🔥

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR-nieuwsbrief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie