Denk aan het verschil tussen het actief opbellen van potentiële consumenten om een product of dienst aan te prijzen en het passief publiceren van banners op een website of sociaal kanaal. Consumenten moeten vervolgens zelf de stap naar je organisatie zetten. Om het actief bellen van klanten mogelijk te maken is een betrouwbare en goedkope telefoonlijn wenselijk. Bij het vergelijken van de mogelijkheden kom je al snel een term als SIP provider tegen. Wat betekent dit? In dit artikel lees je er meer over. Ook gaan we in op hetgeen IPSEC betreft.
Werking van een SIP trunk
Een SIP provider, waarvan Nederland er een paar kent, biedt haar klanten een zogenaamde SIP trunk aan. Hierbij wordt niet over een klassieke telefoonlijn getelefoneerd. Men maakt gebruik van het internet om te bellen. Bellen over het internet biedt als voornaamste voordeel, dat dit veel goedkoper is. Wist je dat je tot maar liefst 60% op de kosten kunt besparen met een SIP trunk? Helemaal zal het je waarschijnlijk niet verbazen. Immers, veel consumenten bellen tegenwoordig ook over het internet via een app als Whatsapp of Messenger.
SIP trunk voornamelijk interessant bij telefonie naar buitenland
Zeker wanneer je als organisatie regelmatig naar het buitenland belt is het gebruik van een SIP trunk voordelig. Immers, telefonie naar buitenlandse nummers is relatief duur. Niet alleen voor marketingdoeleinden is de toepassing van een SIP trunk een aantrekkelijke optie. Denk ook aan de communicatie met vestigingen in het buitenland. Een SIP provider maakt voordelig bellen mogelijk.
IPSEC als aanvulling voor interne communicatie
Op het punt van interne communicatie komt ook de term IPSEC om de hoek kijken. Je wilt veilig kunnen communiceren met andere locaties. Daarbij werken steeds minder marketingbedrijven met eigen servers. Veel prettiger is het om deze servers te laten beheren door een externe partij. Mede ook doordat dit goedkoper is. Een externe partij kan de servers immers groots inkopen. IPSEC is een technologie gebaseerd op tunneltechnieken. Door virtuele tunnels aan te leggen tussen een datacenter en je eigen vestiging, kan data op een veilige manier worden uitgewisseld. De kans dat data onderweg onderschept wordt door kwaadwillende inbrekers is in de basis minimaal. Naast de tunneltechniek wordt bij een IPSEC-verbinding gebruik gemaakt van encryptie. Data wordt encrypted verstuurd. Mocht het gestolen worden, dan is dit niet direct in te zien.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!