1. Vier Pasen in augmented reality met Babble Rabbit
Babble Rabbit is een app waarmee je met een virtuele haas kan spelen. Je kunt Babble een knuffel laten halen of een wortel naar hem gooien die hij op eet. Ook luistert hij naar voice-commando’s zoals dig, jump, run around, grow en hide. Het toffe is dat de app gebruikt maakt van de SDK technologie van 6D.ai. Deze technologie houdt een belofte in voor mobile AR omdat het continu de omgeving scant waarin de virtuele creatie zich beweegt. Hierdoor sluit de AR perfect aan op de fysiek wereld. In de video zie je bijvoorbeeld dat de haas uit het zicht verdwijnt als hij achter een tuinbank loopt. Dit was een Beta, de app kom op vrijdag 19 april in de app-store.
2. Spatial art: virtuele kunst die te zien is in de fysieke wereld
Kunst in de virtuele ruimte vind ik echt te gek, want je hebt een volledig 3D-canvas en kan letterlijk door het kunstwerk lopen. Vele kunstenaars experimenteren met nieuwe technologieën. Brandon Powers laat een danseres met de Magic Leap en de Spatial app een dans uitvoeren. En uiteraard wordt de VR teken-app Tilt Brush ook ingezet voor nieuwe kunstvormen, zoals die vn Jonathan Yeo met Google. Hij importeerde zijn 3D-portret en tekende dit over in Tilt Brush met dikke strepen. Vervolgens werd het portret in 37 delen in 3D geprint en met brons overgoten. Van schilder naar beeldhouwer. Zie onderstaande video. Je voelt de lichtheid in het bronzen beeld, de sweeping gestures in VR. De kunstenaar Sutu heeft een manier gevonden om zijn Tilt Brush creaties via ARCore als face filter, zoals in Insta, te kunnen gebruiken. Ziet er ook heel vet uit.
3. AR tutorials maken en delen via Vuforia Expert Capture
PTC, aanbieder van onder andere Enterprise AR oplossingen, introduceert de Vuforia Expert Capture waarmee organisaties heel makkelijk AR tutorials kunnen maken en verspreiden. Met een AR-headset kunnen experts uitleg-video’s opnemen en in AR aanwijzigingen, markers en pointers toevoegen. Deze zijn locatiegebonden en een medewerker kan ze in AR terug zien. Tof om te zien dat het gebruik van AR in organisaties flink toeneemt.
4. Snapchat breidt verder uit
Tijdens de Snap Partner Summit 2019 heeft Snap een flink aantal nieuwe features aangekondigd. De camera van Snapchat is de brug naar interactie, zowel in de app als in de fysieke wereld. Daarom lanceren ze het AR platform Scan waarop developers kunnen ontwikkelen. Er is bijvoorbeeld een samenwerking met Giphy waarbij er gifjes worden gevonden die passen bij hetgeen voor de camera staat of kan je rekensommen oplossen door ze voor de camera te houden.
Tijdens de summit werd ook duidelijk dat de huidige 400 duizend lenses in totaal 15 miljard keer gebruikt zijn. Er komen Creator Profiles waarmee creators hun lenzen kunnen showen en speciale templates voor handen of het lichaam. Daarnaast komen ze met Landmarkers die bekende gebouwen in AR tot leven wekken. Die zien er nice uit. Bekijk de video the future of lenses.
5. Nieuwe insights in onderzoek over de AR-markt
De markt van AR beweegt harder dan VR, blijkt uit vele onderzoeken. In een onderzoek van Gartner zien we dat 100 miljoen mensen in 2020 via AR gaan shoppen, online of in de winkel. Dat ze dat voornamelijk mobiel gaan doen blijkt dan weer uit cijfers van Newzoo. Op dit moment ondersteunt een kwart van de smartphones AR.Ook het gebruik neemt enorm toe, blijkt uit cijfers van AR Insider. Op dit moment gebruikt 22% van de Amerikanen mobile AR.
Lees meer en schrijf je in
Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!