Overslaan en naar de inhoud gaan

Cool is Hot: om je vingers bij af te fikken

Net als Steve Jobs is Rene Boender wars van doorsnee en middelmatigheid. Hij bewijst dat weer eens met zijn boek Cool is Hot, de opvolger…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Net als Steve Jobs is wars van doorsnee en middelmatigheid. Hij bewijst dat weer eens met zijn boek , de opvolger van bestseller . Vanuit het niets staat dit boek op nummer 2 in de .

related partner content for mobile comes here

Dorpsgevoel
Rene introduceert met dit boek het Nieuwe Nederlandse Optimisme. Met een windkracht 10 geeft hij jou een enorme optimisme boost waarna je er weer tegen kunt. Om dit optimisme ook in je organisatie (Business Happiness) te introduceren betekent het wél dat je van de vertrouwde paden af moet wijken. Je moet durven zwemmen richting kansrijke ‘’. Lef en speelsheid herontdekken doe je bij in Eindhoven, liefst samen met . Deze generatie is hierarchiemoe en geloven niet meer in het ‘do as you are told’. Ze gaan liever hun eigen gang en je triggert ze alleen als je erin slaagt een vertrouwensrelatie met ze op te bouwen. Dat warme gevoel van vertrouwen geef je ze zowel off- als online. De lokale verbondenheid van een community, het geven van een zogenaamd ‘dorpsgevoel’, dàt is de grootste uitdaging voor online business happiness.

Spiritualiteit
Het zijn zeker niet alleen die hippe jongelui die de tand des tijds bepalen. Door de crisis keert de oude vertrouwde stropdas terug. Met een stropdas bied je veiligheid en je vermijdt risico’s. Terugkeren naar de ‘roots’ is wat we nu graag doen. Of die stropdastrend een blijvertje is, dat vraag ik me af. Gelukkig is de trend van groen ondernemen dat wel voor de komende 50 jaar! Hier kun je beter in meegaan, anders doen je klanten je straks de das om. Het huidige conservatisme gaat hand in hand met de opkomende spiritualiteit. Die trend sijpelt langzaam maar zeker de zakelijke wereld in. Ooit zwaaide als hoogleraar Business Spiritualiteit de scepter van bezieling op Nyenrode, nu schrijft over ‘Karmanomics’: zakelijk en maatschappelijk welzijn zijn zaken die in elkaar gaan overvloeien. Ik noem dat zelf . En ach, zo nieuw is dit allemaal niet mensen. “A business that makes nothing but money is a poor kind of business”, zei autofabrikant Henry Ford destijds al.

Sheconomy
Als je het boek goed leest, valt er eigenlijk één hele grote belangrijke trend uit te halen: de man (de zogenaamde wannebee macho) raakt uit en de vrouw(elijkheid) raakt in. We zijn op weg naar ; zaken als feminien leiderschap gaan de boventoon voeren. ‘Tijd voor vrouwen om het roer in handen te nemen en bedrijven met vaste hand door woelige tijden te loodsen’, schrijft de ABN AMRO in haar jongste . En als ik de cijfers van het mag geloven zijn bijna een miljoen jonge vrouwen in Nederland hoger opgeleid dan mannen. Daarnaast is de meerderheid hoogopgeleiden vrouw en studeren ze sneller af. O ja, en vergeet daarbij niet dat ze ook nog eens voor 80-85% het koopproces van vele producten en diensten bepalen. Het zal niet meer zo lang meer duren of ze gaan meer verdienen. Mannen: The future ain’t what is used to be. Game over!

Afscheid
Niet alleen is de macht van mannen tanende, ook die van een oud medium als de tv. Gaat het nog wel om kijkcijfers? Uit Cool is Hot blijkt dat deze cijfers komen van pakweg 1200 gezinnen die op verzoek kijken en met een kastje aangeven waar ze naar kijken. Huh? Inderdaad, zo zit het, maar die wereld stort binnenkort in elkaar.

Met het boek Cool is Hot neem je afscheid; afscheid van azijnpisserij en Calvinistisch pessimisme. Het is een algehele oproep om uit je comfortzone te stappen. En uit de comfortzone stappen betekent afscheid nemen van het masculiene command & control, afscheid nemen van , afscheid nemen van het idee dat een 65 jarige uitgerangeerd is of dat een 20 jarige geen idee heeft wat er speelt in deze wereld. Belangrijk is de juiste keuzes te maken, je te gaan focussen op je strategie. Dat geldt zowel voor bedrijven als mensen. Bedrijven moeten hun grenzen gaan verleggen en anders durven te zijn. Voor werknemers geldt wat auteur en managementexpert ooit heeft gezegd: “Als je niet bereid bent om ontslagen te worden om je geloof in wat je nu doet, dan werk je aan het verkeerde project.”

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in