Overslaan en naar de inhoud gaan

Was kann ich für Sie tun?

Duitsland is ons belangrijkste afzetkanaal voor agrarische en industriële producten. Maar ook onze dienstverlening aan hen doet er toe.…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

En wie profiteert daarvan? Waar gaan onze Oosterburen veel van die euro’s uitgeven? Inderdaad, in Nederland. Jammer genoeg dumpt de Nederlandse jeugd, die zich op een arbeidzame toekomst voorbereidt, massaal de Duitse taal uit het talenpakket. Dom, oliekoeken dom. Puur een gebrek aan koopmansgeest. Want elke hotelier, restaurateur of campinghouder met Duitssprekend personeel heeft beslist een streepje vóór bij zijn Duitse gasten.

related partner content for mobile comes here

Deltion College
Volgens docent Duits Jürgen Verbaarschott bij het Zwolse wordt de Duitse taal ondergewaardeerd in de Nederlandse horeca. 'Dat is vreemd aangezien ons land - en zeker de kustprovincies - door veel Duitsers wordt bezocht.' Horecastudenten die Duits in hun pakket hebben, leren hoe zij Duitse gasten in hun eigen taal te woord kunnen staan. 'Uit ervaring weet ik dat zoiets zeer wordt geapprecieerd. Het voegt een extra dimensie toe aan deze dienstverlening'.

Guillaume
Verbaarschott en het Horeca Leerbedrijf van het Deltion College komen nu met ’Das Ei von Columbus’. ROC-studenten duiden in ‘oefenrestaurant’ Guillaume culinaire hoogstandjes ‘auf Deutsch’. Wie trek heeft, krijgt voor heel schappelijke prijs een uitstekend viergangen menu opgediend. In de keuken hoeven ze niet veel meer te leren, maar in de bediening ligt dat anders. Zeker als er Duits moet worden gesproken. Jongeren in opleiding komen via deze leermethode verder dan het opsommen van ouderwetse rijtjes als ‘mit, nach, nebst, nächst, samt, bei, seit, von ... und so weiter’.

Marketing
Het mensen naar de zin maken biedt toekomst aan tal van beroepsmogelijkheden. Mensen met een horecaopleiding werken bij cafés, restaurants, hotels, congrescentra, cateringbedrijven en discotheken, maar ook bij instellingen als scholen, kantoren, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. In deze dynamische bedrijfstak vinden studenten emplooi in Nederland, en vele, vaak verre, buitenlanden. Horeca is méér dan koken en serveren. Het heeft ook te maken met inkoop, administratie, personeelsbeleid, sales, public relations en omgang met gasten. Reines Marketing!

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in