Was kann ich für Sie tun?


En wie profiteert daarvan? Waar gaan onze Oosterburen veel van die euro’s uitgeven? Inderdaad, in Nederland. Jammer genoeg dumpt de Nederlandse jeugd, die zich op een arbeidzame toekomst voorbereidt, massaal de Duitse taal uit het talenpakket. Dom, oliekoeken dom. Puur een gebrek aan koopmansgeest. Want elke hotelier, restaurateur of campinghouder met Duitssprekend personeel heeft beslist een streepje vóór bij zijn Duitse gasten.
Deltion College
Volgens docent Duits Jürgen Verbaarschott bij het Zwolse Deltion College wordt de Duitse taal ondergewaardeerd in de Nederlandse horeca. 'Dat is vreemd aangezien ons land - en zeker de kustprovincies - door veel Duitsers wordt bezocht.' Horecastudenten die Duits in hun pakket hebben, leren hoe zij Duitse gasten in hun eigen taal te woord kunnen staan. 'Uit ervaring weet ik dat zoiets zeer wordt geapprecieerd. Het voegt een extra dimensie toe aan deze dienstverlening'.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROS
Guillaume
Verbaarschott en het Horeca Leerbedrijf van het Deltion College komen nu met ’Das Ei von Columbus’. ROC-studenten duiden in ‘oefenrestaurant’ Guillaume culinaire hoogstandjes ‘auf Deutsch’. Wie trek heeft, krijgt voor heel schappelijke prijs een uitstekend viergangen menu opgediend. In de keuken hoeven ze niet veel meer te leren, maar in de bediening ligt dat anders. Zeker als er Duits moet worden gesproken. Jongeren in opleiding komen via deze leermethode verder dan het opsommen van ouderwetse rijtjes als ‘mit, nach, nebst, nächst, samt, bei, seit, von ... und so weiter’.
Marketing
Het mensen naar de zin maken biedt toekomst aan tal van beroepsmogelijkheden. Mensen met een horecaopleiding werken bij cafés, restaurants, hotels, congrescentra, cateringbedrijven en discotheken, maar ook bij instellingen als scholen, kantoren, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. In deze dynamische bedrijfstak vinden studenten emplooi in Nederland, Duitsland en vele, vaak verre, buitenlanden. Horeca is méér dan koken en serveren. Het heeft ook te maken met inkoop, administratie, personeelsbeleid, sales, public relations en omgang met gasten. Reines Marketing!
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid