Nieuw leven voor winkeldochters
'Orphan brands' van multinationals, kleinere bedrijven zijn er dol op. Met nieuwe marketingcampagnes proberen ze het oude merk op te frissen en zo voor niet teveel geld nog iets van de oude roem te incasseren. Maar dat is in vaak een riskante onderneming, zeker wanneer er moet worden opgebokst tegen de nieuwe merken van de voormalige eigenaar in hetzelfde marktsegment. Een strijd die de opkopers welhaast gedoemd zijn te verliezen.
'Merken die het een tijdlang zonder marketingsupport hebben moeten doen zullen op hun best achter de grote merken aansukkelen als ze worden opgekocht door kleinere bedrijven' aldus een analist. 'Ik heb mijn twijfels over de drijfveren om geld te steken in dit soort merken, want het zullen nooit grote spelers in de markt worden.' Daar hebben de kopers, meest middelgrote bedrijven, een heel andere mening over. Zij beweren juist dat je als kleinere onderneming weliswaar minder geld maar veel meer energie in de marketing van zogeheten 'non global brands' kunt steken dan de grote jongens. Of, zoals Peter Mangion, directeur van het bedrijf dat een paar jaar geleden een van Unilevers winkeldochters overnam, het uitdrukt: 'Wij hebben geen grote budgetten nodig, want we richten ons niet op dezelfde klanten als Unilever en P&G. Wij zijn slechts uit op het prestige en op de niches in de markt.'
Vacatures
Campagneleider fondsenwerving
Natuur & MilieuSenior communicatieadviseur Milieu & Veiligheid
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en MilieuSenior PR & Communicatie Manager
Bobbery Amsterdam<#FONT SIZE=1>Bron: Marketing Week<#/FONT>
Reacties:
Om te kunnen reageren, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.
Ja, ik wil lid wordenLog InOm een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid