Overslaan en naar de inhoud gaan

EO-motto: Leef je geloof

De Evangelische Omroep (EO) werkt de komende jaren met een nieuw motto: Leef je geloof.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de nieuwe winterprogrammering van de omroep in Hilversum. Het motto komt tot uiting in spotjes en programma's en staat volgens EO-directeur Arjan Lock precies voor wat de wil uitdragen: het geloof en God.

related partner content for mobile comes here

Lock benadrukte tijdens de presentatie niets te zien in één grote confessionele omroep in het publieke bestel. 'Als andere omroepdirecteuren samenkomen is dat een goede zaak maar niet de keuze van de EO. Onze omroep is een smaakmaker van het publieke bestel, net als bijvoorbeeld de VPRO.' De EO-directeur refereerde daarmee aan de gesprekken tussen de NCRV en de KRO over een verregaande samenwerking.

'Het publieke bestel moet ruimte bieden aan de EO, we zijn levendig en met een eigen identiteit. Wij willen het namelijk over God hebben en dat geluid laten horen. Dat wil niet zeggen dat er geen dingen kunnen veranderen. Ook wij denken meer na over onze prioriteiten', meldde Lock, die daarmee aangaf gehoor te hebben voor de geluiden uit Den Haag over noodzakelijke bezuinigingen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Ook de EO stelt dat de NPO 'efficiënter' zou kunnen.

In het nieuwe televisieseizoen brengt de EO een aantal nieuwe programma's. Daarvan zijn 'Pelgrimscode', 'Geloof en een hoop liefde' en de dramaserie 'Rembrandt en ik' voorbeelden. Goed scorende programma's als het Familiediner en Onverwacht bezoek blijven in de programmering gehandhaafd. Ook is er de nieuwe actualiteitenrubriek Uitgesproken, in samenwerking met de Vara en WNL. Op dinsdag neemt Andries Knevel de presentatie voor zijn rekening, terwijl Tijs van den Brink vanaf begin september op de donderdag te zien zal zijn.

Bron: ANP.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in