Overslaan en naar de inhoud gaan

Varen met Augmented Reality

Vandaag kon ik dan eindelijk mijn boot in het water leggen en een eerste rondje Loosdrechtse Plassen doen. Ik kon nu ook eindelijk…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Vandaag kon ik dan eindelijk mijn boot in het water leggen en een eerste rondje Loosdrechtse Plassen doen. Ik kon nu ook eindelijk 'Waterapp Gooi Vecht' eens proberen.

related partner content for mobile comes here

Met de titel Waterapp zou je een stand-alone app verwachten, maar het gaat hier om een layer (laag) in de augmented realitybrowser van Layar. Deze feature in een op zich zelf staande iphone app ontwikkelen had mij beter geleken, aangezien de informatieve mogelijkheden nu wel erg plat zijn (Layar biedt tegenwoordig wel de mogelijkheid om hun diensten buiten de Layar browser te gebruiken).

Deze waterapp werd een trouwens op een zeer vreemd tijdstip gelanceerd: eind november 2010. Free publicity heeft hierdoor een zeer beperkt effect op het daadwerkelijk gebruik en da's zonde. Toch werkt het gebruik van Layar midden op het water erg aangenaam. Dit had ik bijvoorbeeld niet bij de Funda-layar, aangezien je dan ook POI ziet die zich achter muren en huizen bevinden en het dus zeer onoverzichtelijk en gebruiksonvriendelijk maakt.

Juist de 360 graden view en de uitgestrekte plassen wanneer je rustig in je boot zit lijken de layar voordelen ten volste te benutten. Verder is deze feature erg plat en had een eigen mobiele app veel meer voordelen voor de (watersport)toerist kunnen geven.

;" title="1368.jpg&;">

;" title="1369.jpg&;">


Persbericht:
De gemeente Wijdemeren heeft in samenwerking met iTRovator (het regionale innovatieplatform voor toerisme) een unieke applicatie laten ontwikkelen voor op de mobiele telefoon. Via uw mobiel kunt u een extra informatielaag te zien krijgen met ins en outs over plekken langs en op het water.

Dit kan via een zogenaamde Layar applicatie, die u gratis op uw mobiel kunt downloaden. Nog niet eerder is er in Nederland een dergelijke applicatie voor de watersport ontwikkeld. Zaterdag 6 november heeft er op de voorpagina van de Vaarkrant (Telegraaf) een uitgebreid artikel gestaan over de Loosdrechtse Layar applicatie!

De Layar applicatie stelt u, als startende of doorgewinterde watersporter, in staat om op het water snel en intuïtief een overzicht te krijgen van de nabijgelegen POIs (Points of Interest) via het schermpje van uw mobiele telefoon. Er wordt als het ware een extra datalaag gelegd over de werkelijkheid die u via de camera van uw telefoon ziet.

Het systeem werkt ideaal aan boord: wie een sloep of zeilboot heeft gehuurd vindt in no time de plek terug waar de boot gehuurd is (incl. het telefoonnummer als bijv. de benzine op zou zijn) en ziet al vanaf ver waar de verschillende sluizen en bruggen zijn (incl. tijden, diepten etc.).

Maar ook voor het vinden van een aardig restaurant aan de waterkant, een eilandje om aan te leggen en in geval van nood: waar een EHBO post te vinden is, geeft de applicatie de antwoorden. Groot voordeel is dus dat u geen kaart en kompas meer nodig heeft aan boord.

U ziet elk punt immers al via het beeldscherm van de mobiele telefoon op de juiste plek in beeld. Overigens zijn de POIs met één druk op de knop ook terug te vinden op een Google maps kaartje dat op uw beeldscherm verschijnt. Vooral de mogelijkheid om deze twee functies te combineren is ideaal.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in